Parklarda bayram havası

Güncelleme Tarihi:

Parklarda bayram havası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 15:56

Kent genelindeki rekreasyon alanları, Ramazan Bayramı’nda 7’den 70’e açık havada zaman geçirmek isteyen Ankaralıların uğrak noktası oldu. Kentliler, bu bayramda koronavirüs korkusu yaşamadan parkların tadını çıkardı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelindeki rekreasyon alanları, Ramazan Bayramı’nı şehirde geçiren kentlilerin uğrak noktası oldu.

Parklarda bayram havası


Açık havada zaman geçirmek isteyen kentliler, rekreasyon alanlarında spor ya da piknik yaparak ailecek vakit geçirmeyi tercih eti.

Parklarda bayram havası


Bisiklete binerek ya da yürüyüş yaparak temiz havanın tadını çıkaran vatandaşlar, basketbol ve plaj voleybolundan badminton ve tenis kortlarına, açık hava gösteriminden çocuk oyun gruplarına kadar pek çok aktiviteye katılarak ailecek eğlenceli vakit geçirdi. Eğlenerek dinlenme fırsatı yakalayan vatandaşların görüşleri şöyle oldu:

Parklarda bayram havası


*Kutay Kalyon: “Havanın güzel olmasını fırsat bilerek arkadaşlarımızla birlikte mangala geldik. Sınav öncesi stres atıyoruz.”
*Zeynep Özbir: “Memleketimize dönmeden önce arkadaşlarımızla parklara geldik, güzel ve keyifli dakikalar geçiriyoruz.”
*Çınar Koyuncu: “Parklarda düz yerlerde kaykay sürüyorum, basketbol oynuyorum. Güzel vakit geçiriyoruz.”
*Aleyna Nil Dönmeci: “Kastamonu’dan bayram ziyareti için Ankara’ya geldim ve ailemle birlikte parkta güzel vakit geçiriyoruz.”

Parklarda bayram havası

Kentliler Seğmenler Parkı’ndan Botanik Park’a, Dikmen Vadisi’nden Mogan Park’a, 30 Ağustos Zafer Parkı’ndan Gazi Park’a kadar birçok rekreasyon alanında eğlenme ve dinlenme fırsatı yakaladı.

Parklarda bayram havası


ANKARA TRAFİĞİNE YARADI

Ankaralıların bayram nedeniyle tatil beldelerine rotalarını çevirmesi, kent trafiğine yaradı. Başkentlilerin sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik nedeniyle zor anlar yaşadığı noktalardaki sakinlik objektiflere yansıdı. Tatili Ankara’da geçirenler ise sakinlikten yararlanıp, trafik sıkıntısı yaşamadan bayram ziyaretlerini gerçekleştirdi. Vatandaşların büyük çoğunluğunun şehirden ayrılması il beraber işlerinde düşüş olduğunu belirten taksi esnafı Yaşar Özdemir, “Ankara boşaldı. Hiç kimse yok. İşlerimiz de haliyle düştü. Bayramdan önce 10 müşteri alıyorsak, şimdi sayı üçe dörde düştü” diye konuştu. İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!