‘Park Et Devam Et’ trafiği azaltacak

Güncelleme Tarihi:

‘Park Et Devam Et’ trafiği azaltacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 17:38

Trafik sorununu en aza indirmek için alternatif ulaşım projeleri geliştiren EGO Genel Müdürlüğü, ‘Park Et Devam Et’ uygulamasının ikincisini Macunköy Metro İstasyonu’nda hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Kapasitesi 450 araçtan bin 100 araca çıkartılan Macunköy Park Et Devam Et Otoparkı’nın açılışına katılan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Vatandaşlarımız, özel aracını kullanarak evinden konforlu bir şekilde metroya erişim sağlayıp akşama kadar da hiçbir ücret ödemeden, araçlarına hiçbir hasar gelmeden, güvenli bir şekilde aracının otoparkta kalacağından emin olursa toplu taşımayı kullanacaktır. Yani bu ‘Park Et Devam Et’ projesi de asıl amacımıza uygun, toplu taşımayı özendiren, çevreci bir projedir” dedi.

METRO KULLANANA ÜCRETSİZ

Şehir merkezine araç girişini azaltan ve trafiğin oluşmasını kaynaktan önleyen uygulamada vatandaşlar, araçlarını otoparklara park edip çift yönlü gidiş-geliş toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih ettikleri durumda gün içinde hiçbir otopark ücreti ödemeyecek. Araçlarını otoparka bırakıp toplu taşımayı kullanmayan vatandaşlara ise ücretli tarife sistemi uygulanacak. Otoparka giriş gününden sonraki günlerde kalan araçlar ise kaldıkları gün ve saat süresi kadar ücret ödeyecek.

Haberin Devamı

26 İSTASYONA PLANLANIYOR

Projede otopark yapılması planlanan 26 istasyon ise şöyle: Akköprü, Yenimahalle, Demetevler, Hastane, Macunköy, Ostim, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, Törekent, Koru, Çayyolu, Ümitköy, Beytepe, Tarım Bakanlığı/Danıştay, Bilkent, ODTÜ, Söğütözü, Milli Kütüphane.

‘Park Et Devam Et’ trafiği azaltacak

BAKMADAN GEÇME!