Park Et Devam Et

Güncelleme Tarihi:

Park Et Devam Et
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 00:16

EGO Genel Müdürlüğü, araç trafiğini azaltmak ve araç kullanıcılarını toplu taşıma araçlarına yönlendirmek için, metro istasyonlarının içerisine ya da yakınına ‘Park Et Devam Et’ otoparkları yapacak. Ulaşımda metroyu tercih eden yolcular, araçlarını park ettikleri otoparklardan ücretsiz yararlanacak.

Haberin Devamı

Bu kapsamda ilk ‘Park Et Devam Et’ otoparkı bugün Milli Kütüphane İstasyonu’nda başlıyor. Metronun otopark için belirlenen 26 istasyonunda çalışmaların devam ettiğini açıklayan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, özetle şu bilgileri verdi: “Metroyu kullanan yolcular otoparktan ücretsiz yararlanacak, otoparkı sadece araç park etmek için kullanan vatandaşlar için ücretli tarife sistemi uygulanacak. Otopark çıkış turnikelerinde tam biniş üzerinden ANKARAKART kullanılacak. Sürücüler, otopark girişinde bulunan giriş turnikesine raylı sistem toplu araçlarında kullanacakları ANKARAKART’larını okutarak giriş oluşturduktan sonra istasyonlardan biniş ücreti ödeyerek geçiş yapacak. Otoparka giriş yapılan gün, raylı sistemlerin saatlerine uygun olarak dönüş yapılması halinde çıkış turnikesinden ücretsiz geçiş sağlanabilecek. Yalnızca tek yöne değil çift yönlü ve aktarmasız ulaşım yapılması halinde ücretsiz kullanımdan yararlanılabilecek. Tek yönlü ulaşım yapan yolcuların ise bilet ücretleri otopark ücretinden düşülecek. Otoparka giriş gününden sonraki günlerde kalan araçlar ise kaldıkları gün ve saat süresi kadar ANKARAKART ile ücret ödeyecek.”

26 İSTASYONDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Projenin uygulanacağı toplam 26 istasyon ise şöyle: “Akköprü, Yenimahalle, Demetevler, Hastane, Macunköy, Ostim, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, Törekent, Koru, Çayyolu, Ümitköy, Beytepe, Tarım Bakanlığı/Danıştay, Bilkent, ODTÜ, Söğütözü, Milli Kütüphane.”

Park Et Devam Et


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!