Panoramik Müze kaynak bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Panoramik Müze kaynak bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Polatlı’da yapımı süren, yolsuzluk iddiaları nedeniyle yarım kalan Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi, Polatlı Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu. Belediye Başkanı Yakup Çelik, iddialar nedeniyle kesilen ödeneğin serbest bırakılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Polatlı Belediye Meclisi’nde CHP’li Belediye Meclis üyesi Faruk Yavuz’la Belediye Başkanı Yakup Çelik arasında yaşanan “Panoramik Müze” tartışmasında Başkan Çelik, projenin 2013 yılında tamamlanacağını söyledi.
CHP’li Yavuz, Meclis’te “Müze yapımında yolsuzluk oldu, bir milyon ziyaretçi gelecek diyordunuz. İnsanları hayallere sürüklüyorsunuz” iddialarında bulundu.

TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Konunun yargıya taşındığını hatırlatan Başkan Çelik ise, şunları söyledi:
“Söz konusu panorama resmi için öngörülen 3 milyon liralık ödeneğin 1 milyon 200 bin lirası gerçekleştikten sonra şikayet söz konusu oldu. Herhangi bir yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı ve takipsizlik kararı verildi. Bununla ilgili Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan kaynak sağlamak amacıyla Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki ay sonuçlanacak. Eğer bu olmazsa, biz Polatlı Belediyesi olarak bunu yapabilecek güçteyiz ve projeyi 2013 yılında bitirip Cumhuriyetin 90. yılında hizmete açacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!