Pandemi ve turizm forumda ele alındı

Güncelleme Tarihi:

Pandemi ve turizm forumda ele alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2020 00:08

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Bilkent Turizm Forumları, pandemi dolayısıyla çevrim içi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Institüt Paul Bocuse Dünya Birliği üyesi olan bölüm tarafından geleneksel olarak düzenlenen foruma, bu yıl 20 farklı ülke ile kurulan canlı bağlantılarla uluslararası katılım sağlandı. Bu yıl teması, COVID-19 pandemisi olarak belirlenen forumda, pandeminin dünyanın her tarafında bütün pazarları ve destinasyonları etkileyen, seyahat ve turizm faaliyetlerini durma noktasına taşıyan bir gelişme olarak ortaya çıktığına vurgu yapıldı. Turizm sektörünün krizle mücadelesinin ele alındığı forumda, turizm sektöründe değişen pazar koşullarına uyum sağlama olanakları ele alındı. Krizle mücadelenin küresel olması ve geniş ölçüde uluslararası iş birliği oluşturulmasının konuşulduğu forumda, inovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik konularına vurgu yapıldı. Pandemi sonrası fırsatların da konuşulduğu forumda, turizm eğitimi alan gençlere, süreci kendilerini geliştirmek için kullanmaları, pandemi sonrasında hareket kazanacak turizm sektöründe yeni istihdam olanaklarının onları beklediği de dile getirildi.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

FOruma, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Tayland’ın Ankara Büyülelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit, Institut Paul Bocuse Uluslararası Program Geliştirme Koordinatörü Maxime Moise, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin olmak üzere birçok isim konuşmacı olarak katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!