Pandemi belediyelerin önemini gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Pandemi belediyelerin önemini gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2021 00:21

İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin 63’üncü Olağan Meclis Toplantısı ve Genel Kurulu Antalya’da yapıldı. Toplantıda üyelerin oy birliğiyle Yenimahalle Belediye Başkanı ve mevcut İABB Başkanı Fethi Yaşar yeniden başkan seçildi.

Haberin Devamı

İABB’nin her yıl güçlenerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Yaşar “2014’te İABB’ye başkan olduğumda 37 üye belediyemiz vardı. Bugün her partiden katılımcı belediyeler olmak üzere 200 üyemiz var. Türkiye Belediyeler Birliği’nden sonra en büyük bölgesel birlik İç Anadolu Belediyeler Birliği’dir” dedi. Avrupa’da en az belediye sayısı olan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Başkan Yaşar, şöyle devam etti:

Pandemi belediyelerin önemini gösterdi


BELEDİYECİLİKTEN KORKMAMAK LAZIM

“Vatandaşın sıkıntılarının yerinde ve zamanında çözümü için belediyecilikten korkmamak lazım. Belediye sayısının artmasının ülkenin gelişimine katkı sunacağına inanıyorum. Pandemi süreci yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Çünkü halkla her zaman biz baş başa kalıyoruz. Genel idare ile yerel idare uyumlu çalışırsa ve belediyelerin imkanları artarsa halkın devlete olan güveni de artar. Bunu yaşayarak gördük. İnşallah yerel yönetimlere daha çok imkân verilir ve Türkiye’nin sorunları da yerinde çözüme kavuşur. İhtiyacı olan belediyelerimize maske gönderme hizmetini sürdüreceğiz. Bilim kurulunun aldığı kararları harfiyen uygulayın. Bu kurallara uymadığımız müddetçe bu belayı ülkemizden uzaklaştıramayız. Belediye başkanı olarak bizlere bu konu da büyük görev düşüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!