Paco de Lucia bu akşam sahnede

Güncelleme Tarihi:

Paco de Lucia bu akşam sahnede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Flamenko müziğini dünyanın en ünlü müzisyenleriyle, birbirinden farklı stillerle kucaklaştıran Paco de Lucia, bu gece konser verecek.

20. YÜZYILIN ikinci yarısına damgasını vuran ve flamenko müziğini 11 yaşından beri sahnelerde ismiyle beraber devleştiren İspanyol Gitarist Paco de Lucia Ankara’da. Klasik müziğe Flamenko’yu kavuşturan ilk büyük gitaristlerden biri olarak kabul edilen Lucia, 5 yaşında gitar çalmaya başladı ve henüz 11 yaşındayken yurtdışına turnelere başladı. 22 yaşına geldiğinde ise kendi tarzını çoktan ortaya koymuş bir sanatçı olarak, ismini dünyaca tanınan gitaristlerin yanına yazdırmayı başarmıştı. Pek çok başarılı albüme imza atan ve başyapıtlar yaratan Paco de Lucia, ilk albümünü 18 yaşındayken çıkardı. Caz ve klasik müzikle kendi farklılığını ortaya koyan ve Flamenko’da yeni nesil sanatçıların yaşayan efsanesi kabul edilen Lucia, grubuyla birlikte 20 yıl sonra bugün, Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

20 yıl aradan sonra yeniden Ankara’da

Ünlü İspanyol gitarist Paco de Lucia, 20 yıl önce katıldığı 4. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin büyüsünü, bu gece 24. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda tekrar canlandıracak. Biletix’te satışa sunulan konserin bilet fiyatları, yetişkinler için 75, öğrenciler için de 37.5 YTL. olduğu açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!