Özü hatırlamak iyi hissettiriyor

Güncelleme Tarihi:

Özü hatırlamak iyi hissettiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2020 09:50

Ankara Devlet Opera ve Balesi’ndeki bale kariyerini yaklaşık üç yıl önce aldığı kararla sona erdiren ve ardından televizyon dünyasına adım atan güzel oyuncu Cemre Polat, bu süre içinde çok sayıda dizide yer aldı.

Haberin Devamı

‘Meryem’, ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘Dengi Dengine’ gibi yapımlarda kendini gösteren Polat, balenin oyunculuğa büyük katkısı olduğunu söyledi. Genç oyuncu, salgın sürecini ailesinin yanında geçirdiğini belirterek, “Uzun zamandır ailemle hiç bu kadar uzun süre vakit geçirmemiştim. Onlarla olmak insanın en büyük huzur ve mutluluk kaynağı. Özü hatırlamak iyi hissettiriyor” dedi.

Özü hatırlamak iyi hissettiriyor


Bale kariyerinden sonra televizyon dünyasına adım attınız. Şu an bu kararınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Televizyon dünyasında olmak başta zor olsa da bana iyi anlamda çok şey kattı. Oyunculuğun kişisel olarak beni çok geliştirdiğini düşünüyorum. Eskiden duygularını belli etmeyen, biraz çekingen biriydim. Oyunculuk sayesinde aştığım çok şey oldu. Kendimi keşfettim diyebilirim. Bu anlamda aldığım karardan memnunum.

Haberin Devamı

Balenin bundan sonraki kariyerinizde size bir katkısı oldu mu yada olacak mı?

Balenin o kadar çok yararını gördüm ki… Artık aktif olarak dans etmesem de bedenimi formda tutmaya devam ediyorum. Egzersizlerimi yapıyor, yediklerime daha fazla dikkat ediyorum. İçinde dans olan bir projede yer almayı çok isterim. Sonuçta bale benim asıl mesleğim.

Salgın sürecinde nerede vakit geçiriyorsunuz?

Ankara’da ailemin yanındayım.

Özü hatırlamak iyi hissettiriyor


Evde vakit geçirmekten keyif alır mıydınız? Bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Evde vakit geçirmeyi hep sevmişimdir ama en fazla üst üste iki gün kalmışımdır sanırım. Sürece alışmak başta zor oldu.

SPOR YAPMAYI RUTİN HALİNE GETİRDİM

Bu süreçte günleriniz nasıl geçiyor, vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Karantinada birinci ayım doldu ve yavaş yavaş alışıyorum. Psikolojik anlamda daha rahatım diyebilirim. Spor yapmayı rutin hale getirdim. Bedenin aktif olması zihne de iyi geliyor. Bol bol müzik dinliyorum. Elimden geldiğince anneme mutfakta yardımcı olmaya çalışıyorum. Dizi-film izliyor, kitap okuyorum.

Haberin Devamı

Önerebileceğiniz dizi, film yada kitap var mı?

‘Anne with an E’ dizisini kesinlikle öneririm. Başrol karakter sayesinde hissetme yeteneğimi geliştirdim. ‘Lady Bird’ çok güzel bir film. Çok sevdiğim Saoirse Ronan oynuyor başrolünde. Kitap olarak da Stephen Zweig’ın bütün kitaplarını önerimim ama ben en çok Satranç’ı seviyorum.

Özü hatırlamak iyi hissettiriyor


Sizce bu günler en verimli şekilde nasıl geçirilir?

Bu süreçte sakin ve pozitif kalabilmek bence çok önemli. Hobilere yönelmek ve spor yapmak kesinlikle günün verimli geçmesini sağlıyor.

Okuyucularımız için bir mesajınız var mıdır?

Lütfen mecbur olmadıkça evden çıkmayalım.

Haberin Devamı

Şuan olmak istediğiniz bir yer var mı? Bu süreç sona erdiğinde ilk olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Şu an tek istediğim şey sete dönüp çalışmaya devam etmek. Umarım herkes bu günleri sağlıklı bir şekilde atlatıp istediği yerde olur.

AİLEMLE DAHA SIK BERABER OLACAĞIM

Bu süreç hafızanızda nasıl yer edinecek, size ne öğretti?

Uzun zamandır ailemle hiç bu kadar uzun süre vakit geçirmemiştim. Onlarla olmak insanın en büyük huzur ve mutluluk kaynağı. Özü hatırlamak iyi hissettiriyor. Sanırım bu süreçten sonra daha sık ailemle olacağım. Yaşadıklarım hafızamdan hiç silinmeyecek ve ileride çocuklarıma ‘Bak biz neler neler yaşadık’ diye bu günleri anlatacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!