Özelleştirmeye karşı insan zinciri

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirmeye karşı insan zinciri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 20:04

Tiyatrocular, açıklamaların ardından Küçük Tiyatro çevresinde insan zinciri oluşturdu.

Haberin Devamı

İSTANBUL, İzmir, Sivas ve Ankaralı tiyatro oyuncuları Devlet Tiyatroları önünde toplandı. Tiyatroculara CHP Ankara Milletvekilleri Gülsün Bilgehan ve Aylin Nazlıaka ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de katılarak destek verdi. Protesto gösterisinde önce Ankara Devlet Tiyatrosu müdavimleri adına bir basın bildirisi okundu, daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları tiyatro oyuncusu Can Başar, milletvekilleri ve DT Yönetmeni Yücel Erten konuştu.
Restorasyona ihtiyaç var

Muhafazakar sanat kavramının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu ifade eden DT Yönetmeni Yücel Erten “Sanat ve tiyatro kurumlarının özelleştirilmesi girişimi temelsiz ve ruhsuzdur. Tiyatroların yıkıma değil restorasyona ihtiyacı vardır. Tiyatroların özgür olabilmesi için özerk, özgün olabilmesi için de özgür olması gerekmektedir. Bütün sanat kurumlarının özgür bir çatı altında buluşması gerekmektedir” dedi.
Kibirli insanlar değildir

Haberin Devamı

Tiyatro sanatçılarının hiçbir zaman kibirli insanlar olmadıklarını belirten CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, tiyatrocuların tiyatro sahnesi olmayan kentlerde düğün salonlarında, düğün salonları olmayan yerlerde köy kahvelerinde sahneye çıkarak oyunlar sergilediğini belirtti. Atatürk’ün “Efendiler. Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat sanatçı olamazsınız.” sözünü hatırlatan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da “Biz sanata saygılı devlet adamlarını tanıdık. Türkiye’de son 9 yılda Harika Çocuklar Yasası’ndan kimse yararlanmadı, bunun iyi düşünülmesi gerekiyor” dedi.
İnsan zinciri oluşturdular

Konuşmaların ardından, “Tiyatrolar halkındır satılamaz, Karanlığa karşı özgür tiyatro, Seyirci uyuma tiyatrona sahip çık, Tiyatro umuttur, umudunu yitirme, Tayyip elini tiyatrodan çek, Sanata uzanan eller kırılsın” sloganları atan kalabalık, Küçük Tiyatro çevresinde insan zinciri oluşturarak tepkisini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!