Özel Ödül de ADT’nin oldu

Güncelleme Tarihi:

Özel Ödül de ADT’nin oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2011 00:00

Sanat Kurumu’nun 2010- 2011 dönemi Tiyatro Ödülleri’ni Ankara Devlet Tiyatroları (ADT) topladı. Kurumun 12 dalda belirlediği ödüllerin dokuzunu ADT sanatçıları aldı. “Seçici Kurul Özel Ödülü”nü ise yine ADT yapımı Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları 11 Tablo” gösterisine verildi.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Soğuk Bir Berlin Gecesi” oyunundaki başarılı yorumlarıyla Fulya Koçak En İyi Kadın Oyuncu, Olcay Kavuzlu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görülürken, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu” oyunundaki başarısıyla Levent Çelmen En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görülen diğer sanatçı oldu.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Yastık Adam” adlı oyunun çevirisi ile En İyi Çeviri Ödülü’ne Yusuf Eradam değer görülürken, En İyi Yayın/Tasarım Ödülü Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Şair Baba ve Damdakiler” oyununun afiş tasarımı çalışmasıyla İbrahim Balaban’a verildi.

En İyi Müzik Ödülü’ne Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları 11 Tablo” gösterisindeki çalışması ile Cem İdiz değer görülürken, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Sönmüş Yıldızlar” adlı oyundaki çalışmaları ile Sergey Skomohorov En İyi Sahne ve Giysi Tasarımı, Ahmet Karademir ise aynı oyundaki çalışması ile En İyi Işık Tasarımı ödülünü aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!