Özel güvenlik standart istiyor

Güncelleme Tarihi:

Özel güvenlik standart istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Özel güvenlik sektörü, elektronik güvenlik sistemlerine standart istiyor. Sektör temsilcileri 2012 yılında üzerinde durulması gereken en önemli konunun yeni bir Özel Güvenlik İş Kanunu çıkarılması olduğunu vurguladı.

TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclisi, sektördeki gelişmeleri  değerlendirmek üzere biraraya geldi.  Toplantıda, TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı Hasan Gazi Özer, elektronik güvenlik sistemleri konusunda standart eksikliğinden yakınarak, “Ülke elektronik güvenlik sistemleri çöplüğü haline geldi. Hukuki bir düzenleme şart” dedi. Özer, bu alanda yedek parça sıkıntısı çekildiğini, ürün bazında standart  getirilmesi gerektiğini belirtti.
Alarm merkezi kurmak, işletmek, elektronik güvenlik sistemi kurmak veya  pazarlamak gibi konularda mutlaka hukuki düzenlemeler yapmak ve bu işleri  hakkıyla, prosedürlere uygun olarak yapanları korumak gerektiğini dile getiren  Özer, kamu ihale sistemi ile ilgili sıkıntılardan söz etti. Bu sıkıntıların  sadece Kamu İhale Kurumu ile ilgili olmadığını, birçok bakanlığı ilgilendirdiğini  belirten Özer, konunun çok boyutlu olarak, bütün bakanlıklar nezdinde dile  getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!