Özel buluşma

Güncelleme Tarihi:

Özel buluşma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 00:00

TSK Sağlık Özel Eğitim Okulu’nda resim öğretmenliği yapan Zeynep Merve Çiçek, iki yıl boyunca otizmli, down sendromlu, zihinsel ve bedensel engelli bireylerin yaşantısını dikkate alarak hazırladığı resimlerinden oluşan “Özel Buluşma” isimli resim sergisini Galeri Artist’te sanatseverlerin beğenisine sundu.

Aynı zamanda Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans yapan Zeynep Merve Çiçek, bitirme tezi olan “Patolojik Beden Üzerine Görsel Yorumlar” isimli projesini de, “Özel Buluşma” adlı sergisiyle bir araya getirdiğini söyledi. Çiçek, Ankara Kalesi’ndeki Galeri Artist’te ziyarete sunulan sergiyi için otizm, down sendromlu, zihinsel ve bedensel engelli bireyleri çok yakından uzun süreli gözlem yaparak hazırladığını ifade etti. Sanatçı, engelli bireylerin, görüntü ve yaşantısal özellikleri bakımından özel bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Bu sergi bir buluşma, içinde bulunduğumuz fakat dışarıdan algılayamadığımız, yaşama adapte etmeye çalıştığımız bireylerin buluşması. Tam anlamıyla anlayamıyoruz, kavrayamıyoruz, hissedemiyoruz. İçimizde beliren bazen korku, bazen üzüntü, bazen sıkılmışlık, bazen tedirginlik, bazen de şaşkınlık. Aynı dünyada, aynı şartlarda farklı yaşantılara sahipken ortak bir noktada buluşmaya çalışmak en büyük amaç. Bu çalışmalar, engelli bireyler doğal halleriyle ve sahip oldukları özellikler dikkate alınarak resmedilmiştir” dedi.
Serginin açılışında Burak Berk Bayar’ın kanun ile çaldığı eşsiz parçalarla müzik ziyafeti çeken davetliler, 10 ayda tamamlanan 37 tabloyu yakından incelediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!