Oyuncu yetiştirmeye ağırlık vermeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Oyuncu yetiştirmeye ağırlık vermeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2020 00:36

Altyapıya yatırım yapan kulüplerin başında geldiklerini belirten Cavcav, “Ancak ülke olarak bu anlamda geç bile kaldık diyebilirim. Yabancı oyuncularla anlaşmaların Euro ve dolar üzerinden yapılması ve kurun yükselişi bizleri çok zorluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Murat Cavcav, Dünyada futbol ekonomisinin koronavirüs salgınından olumsuz etkileneceğini belirtip, kulüpler olarak, “Ekonomik sıkıntılar yaşayacağız. UEFA, FIFA ve Futbol Federasyonunun alacağı kararlar bu süreçte belirleyici olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Salgın nedeniyle zamanının büyük bölümünü evinde ailesi ile birlikte geçirdiğini dile getiren Cavcav, şöyle konuştu:
“Bu süreci en yakın zamanda atlatmayı ve güzel günlere hep beraber sağlıklı bir şekilde ulaşmayı diliyorum. Yetkililerin, bilim insanlarımızın uyarılarına harfiyen uyalım, sorumlu davranalım. Bu süreç, doğal olarak her alanı olduğu gibi futbolu da derinden etkiledi. Futbol bir buhran yaşıyor. Barcelona, Juventus gibi Dünyanın büyük kulüpleri, oyuncuları ile masaya oturup, ekonomik tablolarını yeniden düzenliyor. Şu an bizim kulübümüzde böyle bir durum söz konusu değil. Ancak yakın zamanda her kulüpte yüksek sesle konuşulmaya başlayacağını düşünüyorum. Bu konuda, futbol federasyonu ve kulüpler birliği, kulüpleri ayakta tutacak projeler için çalışma yapacaktır. FIFA, UEFA, Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği, belirleyici rol oynayacaktır.”

HEPİMİZ SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ

Yayıncı kuruluşun kulüplere ödemeleri dondurması konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cavcav, şunları söyledi:
“Kulüpler Birliğinin yayınladığı bildiriye burada dikkati çekmek istiyorum. Mart ayında oynanmış maçlar var. Yapılan anlaşmada dolar kuru sabitlenmişti. Dolar geçen yıl 5.80 seviyelerindeydi, şu an 6.80-6.90’lar civarında. Doların, Euro’nun bu kadar yükselmesinin kulüpleri çok zor duruma bırakacağı kesin. Kulüpler Birliği ve federasyon olarak sık sık bir aya geliyoruz. İnşallah bu süreci kısa sürede atlatırız. Tüm kulüplerimizin minimum zararla bu zor günleri geçirmesini umut ediyorum.”
“Hepimiz futbolu, sahalara dönmeyi çok özledik. Teknik ekibimizle, futbolcularımızla sürekli temas halindeyiz. Oyuncular kendilerine verilen antrenmanları evlerinde yapıyor. Her ne kadar sahadaki çalışmalar gibi olmasa da kendilerini hazır tutmaya çalışıyorlar. Liglerin ne zaman başlayacağı belli değil. Şu an önceliğimiz hepimizin sağlıklı olması. Bunun için evde kalmalı, güvende kalmalıyız. Hepimiz biraz sıkıldık ancak söylenenleri yerine getirmeliyiz.”

YABANCI SAYISI KADEMELİ DÜŞEBİLİR

“Yabancı oyuncu sayısı ile ilgili olarak zaman zaman kendi aramızda konuşuyoruz. Büyüklerimiz, yetkili isimlerimiz de bu konuyla ilgili görüşlerini dile getiriyor. Gençlerbirliği olarak altyapıya önem veren kulüplerin başında geliyoruz. Her zaman öz kaynak düzenine yatırım yapılması gerektiğini üstüne basa basa gündeme taşıdık. Bu anlayışın kulüplerin geleceğini kurtarma adına önemli bir adım olacağına vurgu yaptık. Ancak ülke olarak bu anlamda geç bile kaldık diyebilirim. Yabancı oyuncularla anlaşmaların Euro ve dolar üzerinden yapılması ve kurun yükselişi bizleri çok zorluyor. Yaşanan olumsuz tablo kulüpleri alt yapıya yönelteceğini umuyorum. 14 yabancı oyuncu sayısı birden bire düşmez ancak kademeli bir şekilde sayının aşağıya çekileceğini düşünüyorum. Bizim gibi birçok kulüp, çok büyük gelirlere sahip değil. Bu nedenle, oyuncu yetiştirmek önceliğimiz olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!