Oyuncak gibi görülmemeli

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak gibi görülmemeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2021 23:42

Keçiören Kuş ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği, kuşların yanı sıra, yaralı, terk edilmiş ve bakıma muhtaç köpeklerin de ihtiyaçlarını karşılıyor. Köpeklerin bakım ve tedavilerini üstlenen Şükran Sönmez, “Hayvanlar oyuncak gibi görülmemeli. İnsanlarımız duyarlı olmalı” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Keçiören Kuş ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği'nde, kuş türlerinin yanı sıra yaralı, terk edilmiş ve bakıma muhtaç köpeklerin de ihtiyaçları karşılanıyor. Kartaltepe Kent Ormanı bölgesinde yaklaşık 5 yıldır faaliyetini sürdüren Keçiören Kuş ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği, bölgedeki sokak hayvanlarının bakım merkezi haline geldi. Dernekteki köpeklerin bakım ve tedavilerini üstlenen emekli memur Şükran Sönmez, ilk başta parkta köpeklerin bakımlarıyla ilgilendiğini ancak bazı sorunlar yaşadığını anlattı. Daha sonra dernek yönetiminin kendisine yer gösterdiğini ve köpeklere burada bakabilme imkânı bulduğunu belirten Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların çocukları için aldıkları hayvanları sokağa terk etmesi önemli bir sorun. Hayvanlar oyuncak gibi görülmemeli. Doğaya atılan cam şişeler hayvanlara zarar verebiliyor. Her yerde cam kırıkları var. Daha iki gün önce bir köpeğimizin ayağı kesildiği camlardan. En büyük sorunlarımız bunlar. İnsanlarımız duyarlı olmalı.”

Oyuncak gibi görülmemeli


GÜVERCİN SEVDASI

Haberin Devamı

Derneğin kuruluşundan sonra Keçiören bölgesinde güvercin besleyen insanları bir araya getirmeye çalıştığını anlatan Keçiören Kuş ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Zafer Bora da, şunları söyledi: “Güvercin beslemek bir sevda. Emekli olduktan sonra bu sevdayı bırakamadım. Buraya bu kadar masraf etmemin sebebi de bu sevda, güvercin sevdası. Kaz, tavuk, tavşan gibi türler de derneğin faaliyet alanında besleniyor. İnsanlar çocuklarını buraya getirebiliyor, ayrıca bazı gönüllüler de hayvanları beslemek için geliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!