Oyun için 48 saat

Güncelleme Tarihi:

Oyun için 48 saat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 01:10

Tüm dünyada eş zamanlı olarak, katılımcıların yaratıcılığın sınırlarını zorlayarak oyun geliştirdiği bir etkinlik olan Global Game Jam, 24-26 Ocak tarihleri arasında, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

İlk kez 2009 yılında düzenlenen ve tüm dünyada aynı haftasonu eş zamanlı olarak katılımcıların oyun geliştirdiği bir etkinlik olan Global Game Jam, 24-26 Ocak tarihleri arasında, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Altıncısı düzenlenen ve 2014 yılı için 72 ülkeden 475 farklı merkezin kaydolduğu etkinliğe, ODTÜ Teknokent bünyesinde kurulmuş olan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi(ATOM) katılacak. Bu yıl da en yoğun başvuru alan merkezlerden biri olarak oyun geliştirmeye kapılarını açan ATOM, başvuruları 13 Ocak tarihinde sona eren etkinlik için 100 üzerinde geliştiriciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

SINIRLAR ZORLANACAK

Amacı, tüm dünyada oyun geliştirme alanında bilinirliği arttırmak ve oyun geliştiricileri daha aktif iletişim kurmaya teşvik etmek olan Global Game Jam’de, 48 saat boyunca bir arada olacak olan geliştiriciler, ilk gün açıklanan temaya göre oyun fikirleri düşünüp, gruplarını belirledikten sonra oyun geliştirmeye başlayacak. Etkinlikte amaç her detayıyla bitmiş bir oyun yapmaktan öte, oyun geliştirme sürecini belli kısıtlar altında yaratıcılığın sınırlarını zorlayarak deneyimlemek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!