Oy pusulası çalındı iddiası olay çıkarttı

Güncelleme Tarihi:

Oy pusulası çalındı iddiası olay çıkarttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 00:00

Dikmen'de bir ilköğretim okulunda "oy pusulalarının çalındığı" iddiasıyla çıkan olaylarda bir kişi gözaltına alındı. CHP’li bir grup, Öğretmen Necla Kızılbağ İlköğretim Okulu’na "polis giyimli bazı kişilerin gelip okulda elektriklerin kesildiği bir anda montlarının içine oy pusulalarını saklayarak çaldığı" iddiası üzerine okulun bahçesinde toplandı.

Okul civarından uzaklaşmak isteyen oy çaldığı iddia sürülen bu kişilerle grup arasında kovalamaca yaşandı. Kalabalığın artması ve olayın büyümesi nedeniyle çevik kuvvet ekipleri caddede geniş güvenlik önlemi aldı. Olaya karıştığı öne sürülen ve polisin güvenlik çemberine aldığı bir şahsı vatandaşlar linç etmek istedi. Polisle vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken linç edilmek istenen bu kişi gözaltına alındı.

Olayların yatışmasının ardından sandık görevlileri, oy pusulalarıyla polis eşliğinde araçlara binerek ilçe seçim kuruluna hareket etti. Araç okuldan ayrılırken bazı vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek aleyhine slogan attı.

Öte yandan, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın bulunduğu Sarar İlköğretim Okulu önünde toplanan bir grup da seçimle ilgili bazı iddialar ortaya atarak Melih Gökçek’i protesto etti.

Necatibey Caddesi’ne geçerek trafiği kapatan gruba, polis, "dağılmaları yönünde" uyarıda bulundu. Dağılmayan grubu, polis, kaldırıma çıkararak çembere aldı.

Buraya gelen CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, gruba hitaben yaptığı konuşmada, "CHP’ye yakışır davranışlar sergileyin. CHP bütün ayak oyunlarına rağmen iyi sonuçlar aldı. Ankara ve İstanbul’da iyi sonuçlar alıyoruz. Yenimahalle’yi yüzde 6 farkla CHP kazandı" dedi. Bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!