Otostopla Türkiye turunda 80’inci durak Siirt

Güncelleme Tarihi:

Otostopla Türkiye turunda 80’inci durak Siirt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2019 13:12

Başkent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde okuduğu sırada, “Hayallerime değil, okuluma ara verdim” diyerek geçen yıl mayıs ayında Ankara’dan yola çıkan 19 yaşındaki Dilara Özkan’ın 80’inci rotası Siirt oldu.

Haberin Devamı

Ankara’dan yola çıkarak otostopla 14 ayda yaklaşık 45 bin kilometre yol kat eden Özkan, babasının “Kendi ayakların üzerinde dur, dünyayı gez” tavsiyesi üzerine önce Türkiye’yi ardından da dünyayı gezmeyi hedeflediğini söyledi. Otospotla 600 araç ile 79 ili gezdikten sonra Siirt’e ulaştığını anlatan Özkan, şunları söyledi:

DÜNYA TURUNA ÇIKMAYI HEDEFLİYORUM

“Gidilmemiş yerleri, köyleri gezip insanları tanıtıyorum. 80 ili gezdim, 81 ile de gittikten sonra yurt içi gezimi tamamlayacağım. Ailem ilk gezmeye çıktığımdan beri beni destekliyor. Eylül ayında Gürcistan’la başlayıp dünya turuna çıkmayı hedefliyorum. Gittiğim her yerde farklı tepkiler alıyorum. İnsanlar bana ‘neden böyle bir şey yaptığımı’ soruyorlar. Aslında ben riskli görmüyorum, aksine insanlar misafirperver davranıyorlar. Gittiğim yerlerde güzel iletişim sağlıyorum.” Dilara Özkan, Türkiye turunu bayram sonrası son rotası olan Hakkari ile tamamlayacak. 

 

Haberin Devamı

Otostopla Türkiye turunda 80’inci durak Siirt


Genç gezgin, gittiği yerlerde kamp yapıp fotoğraf çekiyor.

Otostopla Türkiye turunda 80’inci durak Siirt


Dilara Özkan, gittiği yerlerin doğal ve kültürel zenginliklerini Instagram hesabından paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!