Otostopla 34 ülkede 250 kent gezdi

Güncelleme Tarihi:

Otostopla 34 ülkede 250 kent gezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 14:20

Anıl Ünlü, otostopla 34 ülkede 250 kent gezdi. Şimdiki hedefinin sekiz yıl sürecek dünya turuna çıkmak olduğunu söyleyen genç, “İlk yılımda İran, Pakistan, Sri Lanka, Hindistan ve Nepal’e gitmeyi düşünüyorum” diyor.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden bu yıl mezun olan 25 yaşındaki Anıl Ünlü, üniversite yıllarında gezi tutkusunun peşinden giderek otostopla 34 ülke ile 250 kente seyahat etti.
Birinci sınıftayken gezi merakının başladığını ifade eden Anıl Ünlü, ilk gezisine 2014 yılında gezginler için ekonomik ulaşım imkânı sağlayan interrail turu ile çıktı. Gittiği ülkelerde çok farklı kültürler tanıdığını ve insanların hayatlarını gözlemlediğini anlatan Ünlü, “Türkiye’den çıkıp otostopla gezeceğim ülkelere gittim. Çadır kurdum ve acıktığımda çoğu zaman sütlü kahvaltı gevreği yedim. Böyle yaparak, 34 ülkeyi 2 bin 500 dolar gibi bir bütçeyle gezdim” dedi. Bu yıl üniversiteden mezun olan ve dünya turuna hazırlandığını belirten Ünlü, “Şimdi, yaklaşık sekiz yıl süreceğini düşündüğüm dünya turuna hazırlanıyorum. İlk yılımda İran, Pakistan, Sri Lanka, Hindistan ve Nepal’e gitmeyi düşünüyorum. Ülkeleri çok detaylı gezmek istiyorum. Sekiz yıl boyunca hiç durmak istemiyorum” diye konuştu. Anıl Ünlü ayrıca 2018’in Eylül ayında ise 5 bin 400 metre irtifadaki Everest Ana Kampı’na tırmanmayı planladığını, bunu yapacağı için şimdiden heyecanlı olduğunu söyledi. Muhammed BOZTEPE/AA

Haberin Devamı

GECEYİ TUVALETTE GEÇİRDİM

Anıl Ünlü, gezdiği ülkelerde yaşadığı ilginç anılarını şöyle anlattı:
“İzlanda’da yağmurlu ve soğuk bir gecede kamp alanına geldim. Yağmur altında çadır kurmak istemiyordum. Alternatifleri ararken orada çok büyük diyebileceğim bir tuvalet gördüm. İçine girdiğimde temiz durumdaydı. Mat ve tulumumu serip tuvalette uyuma kararı aldım. Dışarıda yatmayı planlayan iki Almanı da ikna edip o geceyi onlarla tuvalette geçirdim. Farklı ülkelerde üç gece daha başka tuvaletlerde yattım.”
25 yaşındaki Anıl Ünlü, başta İspanya, Portekiz, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve İtalya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini otostop yaparak gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!