Otoparklar el değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Otoparklar el değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:03

Meclis, ‘yol kenarı ücretli otoparklar’ konusunda yeni bir karar aldı. Kararla, bundan sonra kiraya verilecek açık otopark alanlarının sorumluluğu ANFA’dan alınarak, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na verildi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in defalarca gündeme getirdiği, son dönemde sayıları hızla artan ‘yol kenarı ücretli otoparklar’ konusu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.
Meclis, daha önce UKOME’nin 09.08.2007 tarihli ve 2007/20 sayılı kararı ile belirlenen ve Büyükşehir Belediyesi kuruluşu ANFA’ya 25 yıl süreyle devredilen açık otopark alanlarının işletme hakkını, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na verdi.

TASARRUF HAKKI BELEDİYEYE GEÇTİ

Otoparklarla ilgili Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Kira İşleri Şube Müdürlüğü’nün gönderdiği Başkanlık Yazısı’nda, “ANFA’ya devredilenler haricindeki diğer yol boyu otopark yeri olarak belirlenen ancak bugüne kadar işletmeye açılmamış olanların bundan sonra tüm tasarruf haklarının belediyemize ait olması mütalaa edilmektedir” denilerek şu ifadelere yer verildi:
“Belediyemiz Meclisi’nin 14.05.2012 tarih ve 782 sayılı kararındaki diğer tüm hususların aynı kalması kaydıyla anılan meclis kararında ‘...09.08.2007 tarih ve 2007/20 sayılı UKOME kararı ile açık otopark alanı olarak belirlenmiş ve bundan sonra belirlenecek olan araç park yelerinin işletilme haklarının ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti.’ne 25 yıl süre ile devredilmesi’ hükmünün karardan çıkartılarak; işletme hakkı ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti’ne devir edilen veya kiraya verilenlerin dışında kalanların ve UKOME’ce bundan sonra belirlenecek yerlerin işletmeye/kiraya verme hakkının belediyemize ait olması hükmünün eklenmesi’ hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havale edilmesini olur’larınıza arz ederim.”

İKİ AYRI İŞLETMECİ OLACAK

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, konu hakkında söz alarak, “Hem ANFA’nın hem de Büyükşehir’in işletmesi olacak. O zaman iki ayrı işletmeci olacak. Bu doğru mu” dedi. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ise, “Mukayese şansımız doğacak en azından, hangisi iyi işletiyor diye bakacağız” şeklinde cevap verdi. Yılmazkaya sözlerine şöyle devam etti:

ANFA 3’ÜNCÜ ŞAHISLARA VERDİ

“ANFA’ya verilme nedeni olarak ‘piyasadaki mafyatik olan işlerin tamamen yok edilmesi için tek elden işletelim’ diye bir model getirdiniz. Biz o zaman ısrarla ANFA bunu kendisi işletsin dedik. Ama ANFA bunu 3’üncü şahıslara verdi. Buna rağmen orada ciddi bir kargaşa yaşanıyor. Tekrar Büyükşehir olarak işletmeci konumuna geleceğiz. Bunun ciddi bir şekilde tartışılıp iyi bir model getirilmesini düşünüyoruz.”
Başkanlık Yazısı, oy birliğiyle kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!