Otobüsler kışa hazır

Güncelleme Tarihi:

Otobüsler kışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:16

Başkent’te hava düşüşü ile birlikte bakımdan geçen EGO otobüsleri, kışlık lastik değişimleri ve antifriz bakımları yapılarak kışa hazır hale getirildi. EGO’nun bin 794 otobüsü kış lastiği uygulamasına geçti.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, 1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği uygulaması yönetmeliğine uyarak filosundaki 1794 otobüsü, kış şartlarına hazırladı. Daha güvenli ve konforlu yolculuk için kış bakım çalışmalarının yerine getirildiğini belirten EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, otobüslerin kışlık lastik değişimlerinin ve antifriz bakımlarının Macunköy atölyelerinde yapıldığını bildirdi. Başkentlilere kış öncesi uyarılarda bulunan Tahinoğlu, çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

OTOBÜSLERE VAKUMLU LASTİK

“Yaz lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda iyi performans göstermediği için yol tutuşu azalmakta ve frenleme mesafesi artmaktadır. Kış kazalarına sebebiyet veren bu durumun yaşanmaması için Avrupa Birliği yönetmeliklerince kabul gören ‘kar kristali’ sembolü bulunan, vakumlu kış lastikleriyle araçlar karlı yol şartlarına hazır hale getirildi.

Haberin Devamı

KAZALARIN SEBEBİ İHMAL

Otobüslerde ayrıca zincir de bulunduruyoruz. Başkentlilerin kış aylarında da konforlu yolculuk yapmaları için her türlü tedbiri alıyoruz. Unutulmamalıdır ki kış aylarında yolları kapatan, kazalara neden olan kar değil önlem almayan araç sürücülerdir. Araç sahiplerini kış şartlarında yazlık lastiklerle trafiğe çıkmamaları, ihtiyaç hali dışında kent içi ulaşımda toplu taşıma araçları, metrolar ve Ankaray’ı tercih etmeleri konusunda uyarıyoruz.”

İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN TİTİZ ÇALIŞMA

Otobüslere yapılan kış bakımı çalışmaları sırasında iş güvenliğine de dikkat edildiğini bildiren Tahiroğlu, “Lastik değişimi sırasında iş güvenliği kurallarına büyük bir titizlikle uyuluyor. Bu kapsamda ısı ve nem korumalı raflardan güvenli bir şekilde indirilen lastikler, olası patlamalara karşı işçiyi koruyan şişirme kafeslere yerleştiriliyor. Burada şişirilen lastikler, otobüslere takılıyor. Bu işlem sırasında otobüsün altına emniyet sehpası yerleştiriliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!