Osmanlı tura çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı tura çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 01:00

Avrupa’da yoluna devam etmeyi hedefleyen mor-sarılar, Zürih’i ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi L Grubunda son maçlar öncesinde Osmanlıspor, 7 puanla lider durumda. Diğer üç takımın 5 puana sahip olduğu yarışta, Başkent ekibine beraberlik yetiyor.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda lider Osmanlıspor, son hafta maçında bugün sahasında İsviçre’nin Zürih takımıyla karşılaşacak. Osmanlı Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonundan Matej Jug yönetecek. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde son haftaya 7 puanla lider giren Osmanlıspor, gruptan çıkmak için büyük avantaja sahip.Rumen ekibi Steaua Bükreş’e deplasmanda 2-1 yenilerek bir üst tura yükselme şansını son haftaya bırakan Osmanlıspor, taraftarının önünde Zürih’i mağlup etmesi durumunda gruptan lider çıkacak. Başkent temsilcisi, sahadan beraberlikle ayrılsa dahi, ilk kez yer aldığı organizasyonda ismini son 32 takım arasına yazdıracak. Beraberlik halinde Osmanlıspor’un grubu kaçıncı sırada bitireceği ise Villarreal-Steaua Bükreş karşılaşmasının sonucuna göre belli olacak. 

Haberin Devamı

ZÜRİH İKİNCİ LİGDE LİDER DURUMDA

Osmanlıspor’un, Zürih’e yenilmesi durumunda da bir üst tura yükselme ihtimali bulunuyor. Villarreal-Staua Bükreş maçı eşitlikle tamamlanırsa Osmanlıspor, iki takıma karşı da ikili averajda üstün olduğu için, bu olasılıkta turlayacak. Başkent ekibinin rakibi Zürih, İsviçre İkinci Lignde 17 hafta geride kalırken topladığı 45 puanla, yenilgisiz şekilde lider durumda ve en yakın rakibine fark atmış durumda. Başkent temsilcisinde sarı kart cezalısı Musa Çağıran ve sakatlığı bulunan Koray Altınay, Zürih’e karşı forma giyemeyecek.
Mor-sarılı ekip, Zürih’e deplasmanda oynadığı ilk maçta 2-1 yenilmişti. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, her takımın yükselme şansının olduğu ortamda zorlu bir maça çıkacaklarını belirtip, “Hedefimiz turu geçip, kentimize ve ülkemize bir gurur yaşatmak. İyi mücadele ederek, elimizde tuttuğumuz avantajı değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

'YENİP TARİHE GEÇMELİYİZ'

UEFA Avrupa Ligi’nde bugün sahasında Zürih ile son 32 turuna yükselme mücadelesi verecek Osmanlıspor’da kaptan Numan Çürüksu, “Zürih maçını kazanırsak tarihe geçme fırsatımız var. Bunu başarmak istiyoruz. Umarım, Zürih’i yenip Osmanlıspor adı altında tarihe geçeriz” dedi. İsviçre’de oynanan maçta Zürih’e 2-1 yenildiklerini hatırlatan Numan, “Deplasmandaki maç gibi olmayacak. Orada biraz yorgunduk, lig maçımız da vardı. Şimdi daha konsantreyiz. Çok ciddi bir maç olduğunu biliyoruz. İyi çalışıyoruz, bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Geçen sezonun devre arasından itibaren bir çıkış yakaladıklarını vurgulayan Numan, şöyle konuştu: “Bu yola çıkarken belki de buraya kadar geleceğimizi düşünmüyorduk. Kazandıkça, motive olduk ve öz güveniniz arttı. Disiplinli bir şekilde çalışıyoruz ve çok iyi durumdayız. Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Lig olmak üzere üç kulvarda yarışıyoruz. Bunun için çok iyi olmamız gerekiyor.” Osmanlıspor’da, lig ve Avrupa’da tüm maçlarda 90 dakika görev yapan tek futbolcu olan 32 yaşındaki stoper, performansıyla ilgili olarak da “Daha önce de bu başarıları yakalamıştım. Ancak bu kadar istikrarlı olamadım çünkü uzun süreli sakatlıklar yaşadım. İki çok ağır sakatlık geçirdim. Şu an böyle bir çizgi yakaladım. Umarım böyle devam eder” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!