Osman Gazi’de buruk sevinç

Güncelleme Tarihi:

Osman Gazi’de buruk sevinç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Başkent’te dün, 850 bine yakın öğrenci karne alırken, geçtiğimiz ay ders ortasında okul duvarı çöken Osman Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri karne sevincini buruk yaşadı.

Haberin Devamı

ANKARA Hürriyet, geçtiğimiz ay meydana gelen olayı, “Sınıflarda korku anı” manşetiyle sayfalarına taşımış ve ders ortasında deprem paniği yaşayan öğrencilerin korku dolu anlarını yazmıştı. Okulun hemen arkasında bulunan bir inşaat sahasında yapılan çalışmanın okul duvarının çökmesine neden olmasının ardından 850 öğrencili Osman Gazi İlköğretim Okulu, komşu Hun İlköğretim Okulu’nda eğitim hayatına devam etmeye başladı.
Dün, tüm okullarda karne sevincinin yaşandığı dakikalarda büyük bir sessizliğin hakim olduğu okulun yıkılan duvarının halen tamamlanmamış olması ve tehlike arz etmesi ise dikkat çekti.
Eğitimlerine komşu Hun İlköğretim Okulu’nda devam eden ve geçtiğimiz ay büyük bir tehlike atlatan Osman Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, karneleri almalarının ardından yıkılan okullarının önünde bir araya geldi. İlk kez başka bir okulda karne aldığını ve “Üstün başarı belgesi” almaya hak kazandığı karnesine sevinemediğini ifade eden 7. sınıf öğrencisi Doğukan Yurduseven, “Yeni okulumuzda misafir gibiyiz. Bu durum ben ve arkadaşlarımda uyum sorunu yaşattı” dedi. Tatile büyük bir belirsizlik içinde girdiklerini ve ikinci yarı yılda hangi okulda eğitimlerene devam edeceklerini henüz tam olarak bilmediklerini belirten bir başka öğrenci Melike Yarahmet ise “Önceki yıllarda karne günü sabahı bile bir başka heyecanlı gelirdi. Bu kez o duyguyu tam anlamıyla yaşayamadım” dedi.

Haberin Devamı

Sucuk partili karne sevinci

Ankara’da dün tüm okullarda karne sevinci yaşanırken, Emlak Bankası İlköğretim Okulu, bu yıl öğrencilere sürpriz yaptı. Okulun bahçesine kurulan mangallarda pişen sucukları yiyen çocuklar, daha sonra karnelerini aldı.
Karne töreninde konuşan okul müdürü Muzaffer Sarı,  “Bu gün çocuklarımızın en mutlu günlerinden birisi. Biz bu özel günde bir de sürpriz yapalım istedik. Evlatlarımıza sucuk partisi düzenledik” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!