OSİAD Başkanı Keskin: Üniversiteler OSTİM’in yolunu bile bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

OSİAD Başkanı Keskin: Üniversiteler OSTİM’in yolunu bile bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 00:00

OSİAD Başkanı Adnan Keskin, Avrupa’da üniversitelerin sanayi ile iç içe olduğunu belirterek, “Ankara’da üniversitelerin, Ostim’in yerini bilmediklerini, üretimin içinde olmayan üniversitenin gelişemeyeceğini” ifade etti.

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin, Atılım Üniversitesi tarafından başlatılan Lisans Araştırma Projeleri (LAP) kapsamında seçili bazı projelerin OSİAD’da sergilendiğini belirterek, sanayi-üniversite işbirliğine zemin oluşturulması ve özendirilmesine katkı sağlanması için LAP projelerinin bazılarının OSİAD fuaye alanında 14-21 Ekim tarihleri arasında sergilendiğini anımsattı.

Ostim’de yüksek teknolojiyle üretim yapıldığını, üniversite öğrencilerinin de bu sürecin içerisine dahil edilmesiyle katma değeri yüksek üretime geçilebileceğine dikkati çeken Keskin, Avrupa’da üniversitelerin sanayi ile iç içe olduğunu, Ankara’da ise üniversitelerin OSTİM’in yerini bilmediklerini, üretimin içinde olmayan üniversitenin de gelişemeyeceği görüşünü belirtti.

Büyük çaba harcadık

Üniversite-sanayi işbirliği için yıllardır büyük çaba harcadıklarını, Atılım Üniversitesi ile gerçekleştirilen çalışmalarla hem sanayicilerin eksikliklerini göreceğini hem de pratikte sanayinin içinde uyum sorunu yaşayan öğrencilerin bu sorunu aşacaklarını bildiren Keskin, Avrupa gezilerinde üniversitelerin hep sanayinin içinde kurulduklarını gördüklerini kaydetti. Keskin, Ankara’daki üniversitelerin “11 bin 500 KOBİ’nin yer aldığı, Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük sanayi siteleri arasındaki Ostim’in yerini bilmediklerini” ifade etti.

Açıklamaya göre, Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Akay da Ostim’in Türk sanayisindeki önemine değinerek, Ostim’in kendileri açısından iyi bir laboratuvar ve öğrencilere staj olanakları sağlayan yer olduğunu belirtti. Üniversite olarak Ostim’den yararlanmaya çalışacaklarını ifade eden Akay, projelerde öğrencilerin hocalarının gözetiminde bir problemi araştırma yaparak çözdüklerini ve bir ürün geliştirdiklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!