OSB’ye yer açın 100 bin istihdam daha sağlayalım

Güncelleme Tarihi:

OSB’ye yer açın 100 bin istihdam daha sağlayalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Hacettepe-İvedik Orgazine Sanayi Bölgesi Teknokenti ve yapımı tamamlanan diğer tesisler için toplu açılış töreni düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, OSB’nin 28 Haziran 2003 tarihinde kurulduğunu ifade ederek, bugün OSB’de 103 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Gelinen noktada OSB’de yer sıkıntısı çektiklerini kaydeden Gültekin, bölgenin kuzeyinde ve doğusunda uygun arazilerin bulunduğuna işaret ederek, kendilerine yer tahsisi yapılmasını istedi. Gültekin, bu durumda 100 bin yeni istihdam daha yaratabileceklerini kaydetti. Gültekin, Türkiye’nin 2023 vizyonundan heyecan duyduklarını, desteklemek, süreçte yer alabilmek istediklerini kaydetti ve bunun için daha fazla yere ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

8 yıl önce kuruldu

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener de Hacettepe Üniversitesi Teknokentinin 8 yıl önce kurulduğunu ve kurumsallaşmasını tamamladığını, özellikle sağlık alanında çok önemli faaliyetleri imza attıklarını bildirdi. H.Ü Teknokent A.Ş ile İvedik OSB arasında işbirliği sözleşmesinin 2009’da imzalandığını ve 47 bin 193 metrekare açık alan üzerinde bulunan 16 bin 461 metrekarelik binanın kullanım hakkının Hacettepe Teknokent A.Ş’ye devredildiğini anımsatan Prof. Dr. Erdener, Hacettepe-İvedik OSB Teknokentin kuruluşunun 1 Ekim 2010’da ilan edildiğini kaydetti. Prof. Dr. Erdener, 4 ay gibi kısa bir sürede 2011 Nisan sonu itibariyle teknokentte yer alan 30 ofisin tamamının ar-ge firmaları tarafından doldurulduğunu belirterek, başta Gültekin olmak üzere süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!