Ormanımız alev alev

Güncelleme Tarihi:

Ormanımız alev alev
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 00:48

Nallıhan’da 30 Ağustos’ta çıkan ve uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangının ardından, önceki gün başka bir noktada yeniden yangın çıktı. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Nallıhan’da pazar günü orman yangınının çıktığı Yeşilyurt ve Belenören mahallelerine yakın bir noktada yer alan Beyalan Mahallesi Bürmece mevkisinde yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Önceki gün saat 16.20’de başlayan yangına 16.36 itibarıyla ilk müdahale yapıldı. Dün de 2 tanker uçak, 6 helikopter, 127 arazöz, 8 dozer ve 650 personelle müdahale edilen yangının, söndürme ve soğutma çalışmaları sürdü. Öte yandan bölgede birçok noktada çıkan küçük çaplı yangına uçak ve helikopterlerle müdahalede bulunuldu.

Ormanımız alev alev


İKİ MAHALLE BOŞALTILDI

Rüzgârın etkisiyle büyüyerek 3 bin dönüm araziye yayılan yangın nedeniyle Nallıgölcük ve Beyalan mahalleleri boşaltılırken, Belenören ve Sarıkaya mahallelerinin de boşaltılması için çalışmalar başlatıldı. Söndürme çalışmaları sırasında sağlık sorunları yaşayan bazı itfaiye personeli, Nallıhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavileri süren itfaiyecilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Ormanımız alev alev


TAMAMEN ÇEVRELENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü’ndeki Yangın Yönetim Merkezi’nde söndürme çalışmalarını koordine etti. Yangının tamamen çevrelendiğini ve büyük ölçüde kontrol altına alındığını kaydeden Bakan Pakdemirli, “Rüzgâr köylerden yangına doğru esiyor. Köylere doğru gelen bir yangın yok, bu bir avantaj. Köylerin yangından etkilenmemesi için gerekli önlemler alındı” dedi.

Ormanımız alev alev


NE İTFAİYE ÇIKABİLİYOR NE HORTUM ULAŞIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da, bölgede incelemeler yaptı. Yavaş, “40’ın üzerinde tanker ve iş makinelerimizle çalışıyoruz ama coğrafya biraz rahat çalışmamıza uygun değil. Çünkü ne itfaiye çıkabiliyor ne hortum ulaşıyor” dedi. Öte yandan ABB, yangına müdahalede bulunan itfaiye ekipleri ve gönüllü vatandaşlar için yemek dağıtımı yaptı.

Ormanımız alev alev


CİĞERİMİZ YANIYOR

Yangının söndürülmesi için yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü belirten Beyalan Mahallesi Muhtarı Necmeddin Günay, “Ciğerimiz yanıyor, çabuk sönmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ormanımız alev alev

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da, ekiplerle birlikte yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Ormanımız alev alev


KIZILCAHAMAM’DA DA YANGIN ÇIKTI

Haberin Devamı

Kızılcahamam’da yer alan Soğuksu Milli Parkı alanında da dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Yangına yerden itfaiye ekipleri ve havadan helikopterlerle müdahale edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!