Ormanda sabotaj

Güncelleme Tarihi:

Ormanda sabotaj
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 16:12

ODTÜ Ormanı’nda önceki akşam beş farklı noktadan aynı anda yükselen alevler, toplam 20 dönümlük alanı küle çevirdi. Sabotaj olduğu sanılan yangının ardından, 341 adet karaçam kısmen zarar görürken, 155 karaçam da tamamen yandı.

Haberin Devamı

ODTÜ Ormanı’nda önceki akşam saatlerinde yükselen alevler ve dumanlar çevre mahallelerde korku dolu anlar yaşattı. İhbar üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle, Büyükşehir İtfaiye ve ODTÜ görevlileri yangına müdahale etti. Yangının ardından toplam 20 dönümlük alan küle dönerken, 341 adet karaçam kısmen, 155 karaçam da tamamen yandı.
Yangının ardından Ankara Hürriyet’e bilgi veren Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi. “Henüz kesin bir bulgu yok. Beş ayrı noktadan çıkmış yangın. Saat 17.45 civarında aldık ihbarı. 5 dakika içinde müdahale ettik. Herhangi bir duruma karşı ekiplerimiz halen orada. Emniyet sabotajdan şüpheleniyor. Ancak kesin bir bulgu yok. Beş ayrı noktadan yangın çıkması muhtemel değil. Doğal bir olay değil bu. Arkadaşlarımız ölçümleri yapıyorlar, emniyet de incelemesini yapıyor. Bir iki güne kadar mutabık rapor çıkar.”

Haberin Devamı

AĞAÇLANDIRMA BAŞLAYACAK

ODTÜ’den yapılan açıklamada ise, tamamen yanan sahada ağaçlandırma çalışmalarına hemen başlanacağı belirtilerek, “Bölgedeki yüksek gerilim enerji nakil hatlarının altındaki ağaçların önceden kaldırılmış olması, tüm yangın emniyet yollarının bakınmlarının yangın sezonu başında yaptırılmış olması ve ibreli ağaçların alt dallarının yangınla etkin mücadele için önceden budanmış olması nedeniyle yangın çok fazla büyümeden kontrol altına alınmıştır” denildi.

Yangın sırasında Ankaralılar, sosyal medya üzerinden çeşitli fotoğraflar paylaştı. Bir fotoğrafta ise, yangının farklı noktalardan başladığı görüldü.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, yangının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Rektör Acar, ODTÜ Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme Müdürü Erhan Torunoğlu’ndan konu hakkında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!