Organlarıyla üç kişiye can verdi

Güncelleme Tarihi:

Organlarıyla üç kişiye can verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:10

Ankara’da beyin kanaması geçiren bir kişi doktorların tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesi tarafından bağışlanan organlar, üç hastayı yaşama döndürecek.

Haberin Devamı

Başkent’te doktorların zamana karşı verdiği yarış üç kişinin hayata bağlanmasını sağladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi ve Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde görev yapan doktorlar, beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan organlarını nakil bekleyen hastalara yetiştirebilmek için zamana karşı yarıştı. Organlar ambulans ve özel araçlarla Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nden alınarak özel uçakla yola çıktı. Beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesinin bağışladığı 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğerin yıllardır beklemede olan 3 hastaya nakledileceği öğrenildi.

İNSANİ YAKLAŞIM GÖSTERDİLER

Nakil ekibinde yer alan Lokman Hekim Sincan Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Barış Ecevit Yüksel, “Hastanemizde yoğun bakımda yatan bir hastamıza beyin ölümü teşhisi konuldu. Yakınlarının yüksek sağduyu ve insani yaklaşımları sayesinde 2 böbrek, karaciğer ve 2 korneası üç farklı şehirde ümitle organ nakli bekleyen vatandaşlarımıza hayat verdi. Ülkemizde organ bağışı sayısı geçmiş yıllara oranla artmış olsa da maalesef henüz istenilen düzeyde değil” dedi.

Haberin Devamı

AVRUPA’DAN GERİDEYİZ

Sağlık Bakanlığı’nın organ bağışı konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Lokman Hekim Sincan Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ömer Zühtü Yöndem, “Ülkemizde organ bekleyen çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında ülkemizdeki bağış oranı maalesef çok düşük. Umuyoruz bu sayı daha artacak ve yıllarca organ bekleyen vatandaşlarımız mutlu olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!