Operasyondan önce reiki

Güncelleme Tarihi:

Operasyondan önce reiki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2009 00:00

Bir lazer göz merkezinde hastalar korku ve endişelerini operasyon öncesi ve sonrasında "reiki" yaparak yeniyor.

"Evrensel yaşam enerjisi ile şifa uygulama sanatı" olarak tanımlanan, Japonya’dan dünyaya yayılan ve son zamanlarda zihinsel ve bedensel gerginlikten kurtulmak isteyenler arasında adeta moda haline gelen "reiki", artık lazerle göz tedavisi yaptıracakları rahatlatmak için de uygulanıyor.

Lazer Merkezi yetkilisi Dr. Gürkan Çelikkol, lasik yönteminin 90’lı yılların başından beri gözlük ve lenslerden kurtulmak isteyenler için uygulanan en popüler göz lazer tedavisi olduğunu belirterek, bu yöntemde korneanın dış tabakasının hassas bir aletle kaldırılarak, net görmeyi sağlayacak şekle kavuşturulduğunu anlattı.

Korneanın gözün net görme işlevinde yüzde 70’lik bir paya sahip olduğunu, bu dokuda yapılan en ufak değişikliklerin bile net görme üzerinde büyük etki oluşturduğunu belirten Çelikkol, şunları söyledi:

"Bu yöntem her şeyimiz olan gözlere uygulandığı için pek çok kimse ya bundan uzak duruyor ya da işlemi büyük korku ve stres altında yaptırıyor. Biz de stres ve endişelerini azaltmak için hastalarımıza operasyon öncesi ve sonrasında reiki yaptırıyoruz. Bu uygulamayla reiki uzmanının hastaya aktardığı pozitif enerji, huzur ve dinginlik hissi, kişinin ameliyat stres ve korkusunun yerine geçerek hastanın operasyonu mükemmel bir deneyimle geçirmesini sağlıyor. Operasyon sonrasında hastaya yine reiki uygulaması yapılarak gözlerdeki iyileşme sürecinin hızlanması destekleniyor."

İlk başlarda kendisinin de bu uygulamaya şüpheyle yaklaştığını, ama denedikten sonra rahatlık hissettiğini ifade eden Çelikkol, arzu eden hastalara lasik tedavisi hijyen protokolüne uyacak şekilde bir uzman tarafından "reiki" uygulandığını söyledi.

Yaptıkları ankete göre, hastaların bu uygulamadan son derece memnun olduklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!