Opera’da esere göre bilet fiyatı

Güncelleme Tarihi:

Opera’da esere göre bilet fiyatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2010 00:00

Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunda, esere, yere ve geceye göre bilet fiyatları belirnecek. Fiyatlar 2-30 TL arasında değişirken ‘Yılbaşı Konseri’ gibi özel gecelerde 50 TL’ye kadar yükselebilecek.

Devlet Opera ve Balesi (DOB), yeni sanat sezonunda 45 yeni eser ile izleyici karşısına çıkacak. DOB müdürlüklerine yeni sezonda esere, yere ve geceye göre bilet fiyatlarını belirleyebilecekleri yeni uygulama getirildi. DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, genel müdür yardımcıları Şadi Erdoğan ve Nilgün Çelebi, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Suat Arıkan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Hasan Alptekin, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Nilay Genç ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal ile yeni sezonun repertuvarını açıkladı. Gökmen, geçen sezondaki yoğun çalışmalarının ardından yaz aylarında da başarılı festivallere imza attıklarını söyledi. DOB’un yoğun bir yaz dönemi geçirdiğine işaret eden Gökmen, daha sonra müdürlüklerin sezon programlamasını yaptıklarını ve yeni sezonda 45 yeni yapıtın izleyici karşısına çıkacağını belirtti.

Yapıtın özelligine göre fiyat

DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, bu sezon bilet fiyatlarında müdürlüklere bir serbestlik getirdiklerini ve yeni bir uygulamaya başladıklarını bildirdi. Eserin özelliklerine göre müdürlükler tarafından bilet fiyatı belirlenmesini esas aldıklarını anlatan Rengim Gökmen, “Her eserin bilet fiyatı, yapıtın özelliğine, geceye ve yere göre belirlenebilecek.

Farklı fiyat

Örneğin, Ankara’daki ‘Aida’ ya da “Üç Silahşörler’ gibi yapıtlarımıza farklı fiyatlar uygulanabilecek” diye konuştu. Bilet fiyatlarının 2-30 TL aralığında değişebileceğini dile getiren Gökmen, “Yılbaşı Konseri” gibi etkinliklerde ise bu fiyatın 50 TL’ye kadar yükselebileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!