Opera binasının tadilatı 2010’da

Güncelleme Tarihi:

Opera binasının tadilatı 2010’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 00:00

61 yıllık tarihi opera binasının yaz aylarında başlaması planlanan tadilatı, zorunlu hazırlıklar nedeniyle 2010 yılında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

BAŞKENT’in sanat sembollerinden olan 61 yıllık  tarihi opera binasının tadilatına 2010 yılında başlanacak. Projenin hazırlanmasının ardından gelecek yıl yaz aylarında tadilata alınacak ve kış  aylarında yeniden seyirciyle buluşacak bina, 5-6 yıl sürecek detaylı bir  onarımdan geçirilecek.

Seyirciden gelen istekler

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen makamında, Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran ile tadilata ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarihi binanın 61 yıldır sanatseverleri ağırladığını aktaran Gökmen, yıllar içinde binanın elektrik, havalandırma ve tesisat yönünden aksaklıklar göstermeye başladığını söyledi. Seyirciden sık sık havalandırma, koltukların rahatsızlığı, zemin ve duvar boyalarının kötü olmasına ilişkin şikayetlerin kendilerine ulaştığını belirten Genel Müdür Gökmen, bunun üzerine bir tadilat gerçekleştirilmesini planladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Bir ay içinde ihaleye çıkacak

BİNANIN projesinin hazırlanmasının da yüksek bir maliyeti beraberinde getireceğini dile getiren Gökmen, “Bizim hayal ettiğimiz rakamın dörtte biri yalnız projeye gidiyor. Bu yapılmazsa altta ne var ne yok bilemezsiniz. Yakında, 1 ay içinde proje ihalesine çıkacağız” dedi. Projenin 2009 sonuna kadar hazırlanacağını ancak seyircinin kısa süre içinde binada çok büyük bir değişiklik göremeyebileceğini belirten Rengim Gökmen, “Bazı çok gerekli olan tesisat, elektrik ve havalandırmayla ilgili ufak tefek değişiklikleri yazın yapacağız. Ancak tabii bunlar bizim yapmayı düşündüğümüz 5-6  yıllık tadilat yanında çok küçük kalıyor” diye konuştu. Gökmen gelecek yıl sezonu Eylül ayında açacaklarını, ancak biraz erken bitirerek tadilata başlanabileceğini ifade etti.

Dönem dönem yenilenecek

Tadİlata ilişkin uzmanlardan görüş aldıklarını anlatan Gökmen, şöyle konuştu: “Uzmanlarla görüştüğümüz zaman ‘bu böyle olmaz, bina elektrik bakımından yarın iflas edebilir’ dediler.  Bu bina, Ankara’nın tek opera binası ve Devlet Tiyatroları da kullanıyor. Seyirciyi bu binadan mahrum edip de 1 yıl kapatma lüksüne sahip değiliz. Bu nedenle binayı yaz aylarında yenileyeceğiz. Dolayısıyla binanın yaz aylarındaki programlarını iyi belirlememiz lazım. Kışın bina çalışacak ve bu tadilat belki 5-6 seneye yayılacak, uzun süreçli bir tadilat olacak. Yaz aylarında tadil edilip kış aylarında açılacak. Dönem dönem her kesimini yenileyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!