Önümüze çıkan engeller sinerjimizi engelliyor

Güncelleme Tarihi:

Önümüze çıkan engeller sinerjimizi engelliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 00:00

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seçim Aydın, turizmcinin önüne engeller konulduğunu öne sürerek, "Şimdi konaklama vergisi çıktı. Yarın ne çıkacak ondan korkuyoruz" dedi.

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneğinin 12. Olağan Genel Kurulu, Otel 2000’de yapıldı. Genel kurulun açılışında konuşan Aydın, otelciler ve müzik meslek birlikleri arasında telif hakları sorununun çözüme kavuşturulduğunu anımsatarak, KDV oranlarının da çeşitli kuruluşların desteğiyle yüzde 8’e indirildiğini kaydetti. Aydın, bu gelişmelere karşın İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarısı kapsamında konaklama vergisinin yeniden TBMM gündemine getirileceği konusunda duyumlar aldıklarını belirterek, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Turizm Yatırımcıları Derneğinin (TYD) konu hakkında ortak bir basın açıklaması yaptığını hatırlattı.

DEMEKKİ HATA APMIYORUZ:

Konaklama vergisinin anayasal bir vergi olmadığını savunan Aydın, "Biz bir türlü devletin önümüze sunduğu engellerden başımızı kaldırıp bir sinerji yaratamıyoruz. Türk turizmini bir yerlere taşımaya yönelik projeler geliştiremiyoruz. Çünkü hep engellerle karşılaşıyoruz" diye konuştu. Uzun süre telif hakkı ve KDV engelini aşmaya çalıştıklarını anlatan Aydın, "Şimdi konaklama vergisi çıktı; yarın ne çıkacak ondan da korkuyoruz. Kamuoyunda ’Türk turizmi dünyada marka oluyor. Dünyada ilk sıralarda yer alıyor. 23 milyon turist ve 17-18 milyar dolar gelir getiren bir sektör olduk’ diye övünüp konuşuyoruz. Demek hata yapıyoruz. Bunu söylememiz lazım" dedi. Türkiye’de turizmcinin 19 kalem vergi ödediğini tespit ettiklerini bildiren Aydın, "Çalışma devam ediyor, belki 20-25’e çıkacak. Nedir bu? Sürekli vergi ödemekle meşgul oluyoruz. Yabancı yatırımcı da elini taşın altına koymuyor. Her sene Türkiye’de bir şey çıkıyor" görüşünü ifade etti. Seçim Aydın, genel kuruldaki oylamada, Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!