Önümüzdeki maçlara bakalım

Güncelleme Tarihi:

Önümüzdeki maçlara bakalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

Bir sezonu daha geride bırakan Başkent’in Süper Ligdeki tek temsilcisi Gençlerbirliği’nin, sadece 1-2 maçta vitrine çıkması aslında çok şeyi anlatıyor.

Haberin Devamı

Deplasmanda, lider Galatasaray’a karşı kazanılan 1-0’lık galibiyet, Fenerbahçe’nin şampiyonluk hayallerini bir başka bahara bıraktıran 2-0’lık zafer ve Björn Vleminkcx’in, çıktığı ilk maçında 4 gol atıp, bir numara oluşu... Hafızamı zorlasam, bir kaç maç daha bulurum ama onlar benim kafamdaki sonucu değiştirmez.
Geçenlerde bir arkadaşım telefonda, “2 sezondur takımı çalıştıran ve sözleşmesi yenilenmeyen Fuat Çapa, başarılı mı başarısız mı?” diye sorduğunda, “Eğer Gençlerbirliği, ligden düşmemişse, takımın başında hangi antrenör olursa olsun başarılıdır” diye cevap verdim. Sezon sonunda, kulübün misyonu tamamlanmışsa, antrenörün de görevini yerine getirmiş olduğunu anlatmaktı derdim.

HARCANAN ONCA PARANIN KARŞILIĞI NEREDE

Ersun Yanal’lı dönem hariç, yıllardır vizyon ve misyon konusunda bir arpa boyu yol alınamıyor, ‘Ligde kalalım işimize bakalım’ gibi bir anlayış sürüyorsa, benim için büyük hedeflerden söz etmek manasız kalıyor.
Oysa, sezon boyunca transfere 30 milyon TL’nin üzerinde para harcanmışken, takım Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara bile kalamamışken, geçen sezon elde edilen 49 puan ve sıralamadaki 9.’luktan daha kötü bir derece ile lig tamamlanmışken, başarı kelimesini kullanmak mümkün mü? Ancak, söz konusu kulüp Gençlerbirliği ve onun başkanı ile yönetimi ise mevcut tabloyu başarı olarak nitelendirebilirsiniz. Ve tüm bunlara fazla kafa yormadan, gelecek sezon öncesinde kimler gitmeli, kimler gelmeli, kimlerden ne kadar bonservis bedeli elde edilmeli gibi çoktan yapılmış hesaplara, kendinizi hazırlamış olmalısınız.

Haberin Devamı

YANLIŞ TRANSFER POLİTİKASI SORGULANMALI

Takım, ligin ilk yarısını 21 puanla 11. sırada bitirirken, kadroyu güçlendirmek adına, biri 2 diğeri 6 ay, ayağına top sürmemiş 2 oyuncuyu transfer edip, teknik kadronun önüne koymak, ‘misyon’ ise Genlerbirliği’nin, büyük hedefler peşinde koşacağı umudunu, taraftarın ve Ankaralı olarak bizlerin beklemesi, hayalcilikten öteye geçmez.
Onun için; şampiyonluk, kupa, Avrupa’ya açılma gibi hedefleri diğer kulüplere bırakıp, ‘Gençlerbirliği gelecek sezon da Süper Ligde devam edecek ya’ onun keyfini çıkaralım. Küçük hedeflerin dayanılmaz hafifliğini yaşayıp, ‘güzel tesislerimiz, bankada bolca paramız’ masallarını dinleyip, önümüzdeki maçlara bakalım.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!