Onu midesinden vurun

Güncelleme Tarihi:

Onu midesinden vurun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 00:00

Yunan mitolojinde aşk ve şehvet tanrısı olarak bilinen Eros, nasıl okuyla insanları kalbinden vuruyor ve birbirlerine aşık ediyorsa, siz de "aşkın yolu mideden geçer" genellemesinden yola çıkarak , sevdiğiniz insanı okunuzla midesinden vur abilir ve kendinize aşık edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, onun en sevdiği yiyeceği öğrenmek.

Haberin Devamı

Eğer bu gün için ona, kendi ellerinizle özel bir şeyler hazırlamayacaksanız, Ankara’ da Sevgililer Gününe özel hazırlıklar yapan restoranların aşk dolu mönülerine bir göz at ın.

Park Fora

Sevgiliniz "Denizden ne çıksa yerim" diyenlerdense, onu bu gece mutlaka balık yemeye götürmelisiniz. Kalp şeklindeki balıklar ve yine bu şekildeki mezeler Park Fora’da bu gece için hazırlanan spesiyallerden Balık köftesi, susamlı levrek, vantuzlu ahtapot ızgara ve hamurda balık tercihleriniz arasında yer alabilir.

Köşebaşı

Eğer sevgiliniz kırmızı et delisiyse ona verebileceğiniz en güzel hediye herhalde kalp şeklinde bir kebap olur. Köşebaşı Restoran bu özel günde sanki sizi ve sevgilinizi düşünmüşçesine, kalp şeklinde terbiyeli şiş hazırlıyor. Tabii bu özel yemeğin yanında sunulan diğer aperatifler de bu güne özel olarak kalp şeklinde hazırlanıyor. İsteğe göre gelen lavaşın üzerine isimlerinizi ya da özel notlarını yazdırabilirsiniz.

Coconot

Makarna Coconot’da sizin sandığınızdan daha fazla anlam içeriyor. S evgililer Günü için özel olarak hazırlanan "Valentines’ Ravioli" özel sosu ve malzemeleri vücudunuzdaki aşk hormonlarını harekete geçirecek.

Cambo

Ankara’da "köfte" dendiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri olan Cambo, sevgililer gününe özel köfteler yapıyor. Cambo’nun mönüsünde bulunan tüm köfte çeşitlerini, bu özel gün için özel sosuyla birlikte kalp şeklinde servise sunuyor.

Kivili Tiramisu

Gerekli Malzeme

1 dilim yuvarlak kakaolu hazır pasta keki, 1 yumurta, 3 kahve fincanı toz şeker, 3 kahve fincanı un, 1 paket vanilya, 1 paket labne peyniri, 3 kivi, 4 su bardağı süt

Üzeri için

1 çay bardağı sıcak su, 2 çorba kaşığı granül kahve, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı likör ya da viski, 2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı

1-Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Labne peynirini ilave edip mikserle çırpın.

2-Pasta kekinin üzeri için bir çay bardağı sıcak suda granül kahve, şeker ve likörü karıştırın ve dilimin üzerine gezdirerek dökün. Servis tabağına alıp üzerine muhallebi karışımının yarısını dökün. Dilimlenmiş kivileri dizin, kalan krem ayı dökün ve en üste kakaoyu ekleyerek serpin. Buz dolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.

Makkarna

Makkarna da sevgililer günü için hazırlanan özel soslu makarnalar ve yine kalp şeklindeki pizzalar sevgiliniz için hoş bir sürpriz olabilir.

IVY

Aşkın en tatlı hali , İvy’de yiyeceğiniz kalp şeklinde frambuazlı bir Cheesecake olabilir. Sadece bugün için hazırlanan bu özel tatlı sevgilinizle kuracağınız tatlı bir hayatın başlangıcı da olabilir.

Şayeste

Sevgilinize geleneksel tadlarla aşkınızı ilan etmek isterseniz, Şayeste’ye uğramalısınız. Şayeste’de bu özel gün için "Darüziyafe" adı altında kalp şeklindeki köftelerden oluşan yemek ile,bir de Aşk-ı Memn-u tatlısı hazırlandı.

Sampi

Sampi, bu özel gün için, size aşkınızı anlatan kalp şeklinde pideler sunuyor. Kırk ayrı çeşit pidenin sunulduğu Sampi’de, açık pidenin üzerinden geç en ok şeklindeki kapalı pide de, sizin kalbinizin sevgilinizin kalbini delip geçtiğini anlatıyor. Bu hizmeti Sampi Yıldız ve diğer tüm şubelerinde bulabilirsiniz.

Marmelatlı toplar

Malzeme:

2 hazır ekmek hamuru; 200 gr. margarin; 200 gr. purda şekeri; 2 yumurta sarısı; 100 gr. file badem veya fındık içi; 1 su bardağı ayva marmelatı; 1 su bardağı muhallebi; üzeri için hazır çikolata sosu.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekek hamurunu, margarin ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurma kabına alın. İyice yoğurup, üzerini nemli bezle örterek yarım saat bekletin.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve her birini avucunuzda açarak içlerine marmelat veya muhallebiyi koyun. Hamurları top şeklinde kapatın. Her parçayı önce yumurta sarısına sonra da bademlere bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Haberin Devamı

İki gönül bir olunca...

Sevgililer gününü kutlamak için mutlaka kırmızı şarap, mum ışıkları, keman sesi, gösterişli yemekler ya da pahalı bir mekana ihtiyacınız yok. Bu konudaki en güzel sözü de atalarımız vakti zamanında söylemiş zaten: "İki gönül bir olunca, samanlık seyran olur". Ankara’nın birbirinden güzel park ve bahçeleri mekanınız, çıtır çıtır bir simit ziyafetiniz olabilir. Hele bir de yanında sıcacık bir çay bulursanız, değmeyin keyfinize. Pahalı hediyeler, yemekler, içecekler, bunların hepsi bahane. Aslolan sizin birbirinize duyduğunuz aşk ve sevgi..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!