Önce yokluk sonra bolluk

Güncelleme Tarihi:

Önce yokluk sonra bolluk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2020 16:52

Transfer yasağını kaldırdıktan sonra yerli ve yabancı isimlerle kadrosunu güçlendiren sarı-lacivertliler, son olarak İsviçre’nin Luzern takımında forma giyen Idriz Voca ile anlaştı.

Haberin Devamı

Süper Ligin ikinci haftasını maç oynamadan geçen ve puansız üç takımdan biri olarak, sıralamada 19. basamakta kalan Ankaragücü’nde teknik ekip ve oyuncular, üçüncü hafta deplasmanda karşılaşacakları Demir Grup Sivasspor müsabakasının hazırlıklarını sürdürüyor. Beştepe yönetimi de kadroyu güçlendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Sarı-lacivertliler, İsviçre’nin Luzern takımından Kosovalı oyuncu Idriz Voca’nın transferi konusunda son adımları da attı.
Kulüp başkanı Fatih Mert, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Voca’nın önceki gün Ankara’ya geldiğini duyurarak, “Sevgili Ankaragüçlüler, İsviçre’nin Luzern takımından Kosova Milli Takımı’nın orta saha oyuncusu Idriz Voca’yla, sağlık kontrolünden geçtikten sonra imzaları atacağız” ifadesini kullandı. 23 yaşındaki futbolcu orta alanda savunma ağırlıklı olarak görev alıyor.

ALPER’İN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ

Ankaragücü, biten sezon orta alanda ‘alternatifsiz’ kaldığı için büyük sıkıntı yaşarken, Başkan Fatih Mert de yaptığı açıklamada, “Geçen sezon neredeyse orta sahasız oynadık” diyerek, bu bölgedeki eksikliğe dikkati çekmişti. Başkent ekibinin yönetimi, transfer yasağını kaldırdıktan sonra, yerli ve yabancı oyuncularla kadroyu güçlendirirken, ağırlık orta saha futbolcularına kaydı.
Sarı-lacivertliler, şu ana kadar bu bölgeye, Şahverdi Çetin (Eintracht Frankfurt - 19), Atakan Rıdvan Çankaya (Ankaraspor - 22), Joseph Paintsil (Genk - 22), Luka Adciz (Anderlecht - 21), Assane Diousse (Saint-Entienne - 22), Alper Potuk’u (Fenerbahçe - 29) transfer etti. Tamamlanan sezonda kiralık olarak forma giyen isimlerden Daniel Lukasik (Gdansk - 29) yeniden takıma katılırken, Saba Lobjanidze, Orkan Çınar ve Milos Stonojevic’in sözleşmeleri sürüyor. Taraftarlar özellikle Alper’in vereceği katkıyı merak ediyor.

YAŞ ORTALAMASI AŞAĞI ÇEKİLDİ

Ankaragücü’nde geçen sezon orta sahada; Sedat Ağçay (38), Ricardo Faty (34), Oscar Scarinone (35), Aydın Karabulut (32), Saba Lobjanidze (26), Konrad Michalak (23) ve kiralık olarak gelip, takım içindeki disiplinsiz davranışları nedeniyle sezonun bitimine 3 hafta kala gönderilen Gerson Rodriques (25) ağırlıklı olarak görev alan isimlerdi. İlhan Parlak (33) forvet oyuncusu olmasına rağmen, bir çok maçta teknik adamlar tarafından kanatlarda da görevlendirildi. Özellikle; Sedat, Faty, Scarione, İlhan ve Aydın’ın ayrılışı, takımın yaş ortalamasını aşağıya çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!