Önce ret sonra kabul

Güncelleme Tarihi:

Önce ret sonra kabul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2021 10:26

ABB Meclisi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında ise MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın ekim ayında yaşanan yurt sorunu sırasında ‘ABB bünyesinde emlak ofisi kurularak öğrencilere yardımcı olunsun’ önergesi yeniden görüşüldü.

Haberin Devamı

Daha önce komisyonda reddedilen önerge, bu kez AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarını uyguna çevirmesiyle oy birliğiyle kabul edildi. Ilıkan, kararı şu sözlerle değerlendirdi: “Sağ olsun Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ellerini taşın altına koydular ve öğrencileri geçici yerlerine yerleştirdiler. Fakat bu geçici bir çözümdü. Bunların kalıcı ikâmetlerine geçmesi gereken bir dönem gelecek. Bizde bununla ilgili geçen ekim ayında önerge verdik. ‘Ankara’da geçici ikâmetlerine yerleştirilen öğrencilerin kalıcı ikâmetlerine geçiş süreçlerinde de yardımcı olalım. Ankara’da hem esnaf hem ticaret odasına kayıtlı birçok arkadaşımız var. Onlarla da iş birliği halinde bir organizasyon yapılsın’ diye önerge verdik ve bu önergemiz Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nda reddedildi. Bundan 5 gün sonra Büyükşehir, Ankara’da ev sahipleri ve öğrencileri kiralık ev portalında buluşturmaya başladı. Biz bundan mutlu olduk, çünkü fikrimizden faydalanıldığını düşünüyoruz. ‘Bu şehirde ortak akıl inşa edelim’ diyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana kararların yüzde 95’ini oy birliğiyle geçiriyoruz. Ancak sokakta ‘yaptırmıyorlar’ diye bir algı var. Biz bu algıya rağmen uyarılarımızla ve önergelerimizle fikir vermeye gayret ediyoruz. Biz bundan sadece bir kuru teşekkür bekleriz. Gelmese bile çalışmaya devam ederiz.”

Önce ret sonra kabul


RET KARARIMIZI DEĞİŞTİRİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise şöyle konuştu, “Murat beyin (Murat Ilıkan) verdiği önerge, öğrencilerin barınmasına ön ayak olması için verilmiş bir önerge. Ben kişisel olarak faydalı olacağını düşünüyorum. Ama Sadece emlak danışma ofisleriyle çözülecek sorun değil. Ankara’da ciddi bir yurt sorunu var. Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz bu yurt olayını bütçelerine uygun oranda çözüm bulmaya çalışırsa şehir dışından gelen çocukların barınmasına ön ayak olmuş oluruz. Büyükşehir bunu zaten uyguluyor, büyükşehir yapmıyor demedik. Uygulanmış bir şey. Önergeyi de kabul edelim. Belki önergesi bir fikir vermiştir, boşluğa düşmesin. Biz ret kararımızı değiştirmek istiyoruz. Biz buradaki kararımızı uygun yönünde değiştiriyoruz.”

Önce ret sonra kabul


AK Parti Meclis Üyesi Ercan Kınacı ise “Önerge komsiyonda değerlendirilmişti. Genel kanaat mevcut teklifin zaten Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiği noktasındaydı. Ama şu an Büyükşehir tarafından, Murat Ilıkan’ın yapmış olduğu teklifin yerine getirilmediği ve eksikler oluştuğu kararı oluştu benim aklımda. Bizde komisyon olarak teklifin kabulü yönünde düzeltilerek oylanmasını teklif ediyoruz” diye konuştu. İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Ünal söz alarak, “Bizde aynı doğrultuda kararımızı uygun yönde değiştiriyoruz” ifadesini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!