Önce denetim sonra pazarlık

Güncelleme Tarihi:

Önce denetim sonra pazarlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 00:00

Yakacık’a kurulan kurban ve kesim alanını gezen Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, sağlık denetiminin ardından beğendiği bir kurbanlık için ise ‘kol koparan’ pazarlığı yaptı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle belediyenin Yakacık’ta kurduğu “kurban ve kesim alanı”nı denetledi. Pazarın, vatandaşların bütün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendiğini belirten Balaban, beğendiği bir kurbanlık için ise “kol koparan” pazarlığı yaptı.

Pazara mikrop giremez

“Kurban pazarında fiyattan önce sağlık önemli” diyen Balaban, şunları söyledi:
“Pazarda her türlü önlem alındı. Hayvanların sağlık kontrolleri tek tek yapıldı ve hayvanların kulaklarına etiketleri takıldı. İçeri giren-çıkan araçlar ilaçlanıyor. Bu yüzden en ufak bir mikrop bu alana giremez. Bu konuda çok titiz davranıyoruz.”

Haberin Devamı

Harry Kewell ve Dirk Kuyt’a taraftar paketi

Yakacık’ta kurulu olan pazarın gözdeleri ise şimdiden belli oldu. Gelen vatandaşların yoğun ilgisini çeken ikizler yeni sahiplerini beklerken, satıcıları Mehmet Fatih Mızrak ise çeşitli kampanyalar yapıyor. İsimlerini Harry Kewell ve Dirk Kuyt koyduğu ikizlerini taraftar paketi ile satacağını söyleyen Mızrak, “Bu hayvanları tek tek satmak istemiyorum. Tanesine normalde 6 bin lira istiyorum ama taraftar paketi ile ikisini alırlarsa 10 bine gelecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!