Önce bir dönem daha sonra da televizyona

Güncelleme Tarihi:

Önce bir dönem daha sonra da televizyona
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kısmet olursa yeniden aday olurum. Çok önemli projelerim var. Ondan sonra emekli olurum. Sonra belki de televizyonlarda program yaparım” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Radyo, Televizyon, İnternet ve Gazete Yayıncılar Federasyonu’na bağlı Anadolu Basını Birlikleri ile buluştu. Gökçek, dört dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bir dönem de Keçiören Belediye Başkanlığı olmak üzere aslında 5 dönem Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, “Allah izin verir ve Başbakanım aday gösterirse yeniden aday olurum. Çünkü çok önemli projelerim var, bunların da yapılması için 6-7 yıla ihtiyacım var. Ondan sonra emekli olurum. Sonra belki de televizyonlarda program yaparak, sizlerin arasına katılırım” diye konuştu.
Gökçek, açılış konuşmalarının ardından, basın mensuplarının siyasetten belediyeciliğe kadar bir çok sorusuna yanıt verdi.
Siyaseti benim kadar bilen yok
Genel siyasetin içinde diğer belediye başkanlarından daha aktif olarak yer aldığının hatırlatılması üzerine Gökçek, şunları söyledi:
“Belediye başkanları arasında genel siyaseti benim kadar bilen yok. Tabii ki müdahale ettikçe onların da tepkisini çekiyorsunuz. Ama ben oldum olası sadece belediye başkanı olarak kalmadım. Çünkü ben aktif siyasetten geldim. Anavatan Partisi’ndeyken de aynı şekilde hareket ettim, Refah Partisi’nde de Fazilet Partisi’nde de aynısını yaptım. Bunlar birbirini takip eden kapatılan partiler biliyorsunuz. Şimdi AK Parti içinde de aynı şekilde davranıyorum. Bana hücum etmelerinden daha doğal bir şey olmaz.”
CHP velinimetim
CHP’nin siyasi başarınızdaki yeri nedir sorusuna, “CHP benim velinimetim” yanıtını veren Gökçek, şöyle konuştu:
“Ben siyaseti seviyorum. Önceleri belediye başkanı olmayı hiç düşünmedim. Hep milletvekili olmayı düşündüm. Ama kader. Önce Keçiören Belediye Başkanı oldum. Sonra milletvekili oldum. Ama şunu gördüm, eğer parlamentoda karar veren bir mevkide olmazsan, belediye başkanlığını yapan bir insanı tatmin etmesi mümkün değil. Bu nedenle milletvekilliğinden istifa edip yeniden belediye başkanı oldum. Bir siyasetçi belediye başkanı olduğunda, hizmet ederken parti rozetini bir yana bırakmalıdır. Kişilerin verdiği oylara göre hizmet vermeyecek, eşit davranacaksınız. Ama elbette kendi partinizde olmaktan da gurur duyacaksınız.”

Haberin Devamı

İki belediyeye mukayese edildiğinde Ankara katlar

Haberin Devamı

 ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi’ni de değerlendiren Gökçek, “Başarılı bir belediye değil” ifadesini kullandı.
Gökçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
“İki belediyeyi mukayese ettiğin zaman aslında Eskişehir’de belediyecilik falan yok. Evet, güzel bir nehir geçiyor ortadan, bir nehirdeki yapılan işle olay bitmiş. Başka da hiçbir şey yok. Bizim Ankara’da yaptığımız bir rekreasyon alanı Eskişehir’de yapılan tüm olayları katlar, kenara büker koyar.
Cevap vermiyorum
Ben Eskişehir’i öyle başarılı bir belediye olarak görmüyorum. Fakat bütün sataşmalarına rağmen de cevap vermiyorum. Nedeni şu; onun özellikle üst seviyede bulunan bir Başbakanla, bir Bakanla veya Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle tartışması, kendisini gündeme getirme arzusu ve popülaritesini artırma arzusu. Başka bir şey değil.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!