Ölümlü kaza olmadan üst geçit gelsin

Güncelleme Tarihi:

Ölümlü kaza olmadan üst geçit gelsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 17:27

Etimesgut İstasyon Caddesi Alternatif Yolu’nun Etimesgut Tren İstasyonu bölgesinde, yayaların trafik ışıklarına uymaması, araçların da hızlı gelmesi kazalara davetiye çıkarıyor. Mahalle sakinleri yaya geçidinin olduğu noktaya üst geçit yapılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Etimesgut Etiler Mahallesi sakinleri, İstasyon Caddesi Alternatif Yolu’nun Etimesgut Tren İstasyonu bölgesine üst geçit yapılmasını istiyor. İstasyon Caddesi’nin Sincan yönü, altyapı çalışması nedeniyle kapatılınca yeni yolun trafik yükü de arttı. Tren istasyonuna gidip gelmek isteyen vatandaşların trafik ışığını beklememesi araç sürücülerinin ise süratli olmaları herkes için sıkıntı oluşturmaya başladı. AK Parti Etimesgut İlçe Başkanlığı da AK Parti Ankara milletvekilleri Hacı Turan ve Asuman Erdoğan’ın katılımıyla dün yolda bir basın açıklaması yaptı. Alternatif yol projesinin geçmiş dönemde hazır hale getirildiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Halil Hotaman, ‘240 günde bitireceğiz’ denilerek başlanan yolun 600 gün sonra bitirildiğini söyledi. Yolun eksikliklerinin tamamlanmadan açıldığını savunan Hotaman özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Ölümlü kaza olmadan üst geçit gelsin

HER AN KAZA İLE KARŞI KARŞIYA

“Jenaratörle çalışan elektrik aydınlatmaları, gerekli trafik kontrol ve emniyet tedbirleri alınmadan yolun vatandaşların kullanıma açılması kazaya davet niteliğindedir. Bu durumdan en çok etkilenen Etiler Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız, her an kaza ile karşı karşıya kalmaktadır. Sırf ‘yolu açtık’ diyebilme uğruna oluşabilecek kazaların önü açılmıştır. Bu durum şimdilerde dahi trafik kazalarının oluşumuna neden olmakta ve henüz ölümle sonuçlanmasa da maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların olmasına sebebiyet vermiştir.

Ölümlü kaza olmadan üst geçit gelsin

Etimesgut İstasyon Caddesi Alternatif Yolu, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından mayıs ayında hizmete açılmıştı.

ACİLEN ÜST GEÇİT YAPILMALIDIR

Bu projeler yapılırken vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini arttırmak için yapılır, insanların hayatlarını riske atmak için değil. Hiçbir bedel okula gönderilen bir çocuğun canıyla, markete giden bir annenin ya da bankaya ulaşmaya çalışan bir yaşlı amcamızın ninemizin hayatından kıymetli değildir. Hiçbir yatırım bir candan daha önemli değildir, burada bir can kaybetmeden acilen üst geçit yapılmalıdır. Temennimiz Etiler Mahallesi’ndeki bu mağduriyetin biran evvel düzeltilmesidir.”

Haberin Devamı

Ölümlü kaza olmadan üst geçit gelsin

Etimesgut Başkentray İstasyonu ile Etiler Mahallesi pazar yerinin bulunduğu noktada yaralanmalı trafik kazaları da yaşanıyor.

 OKULLAR AÇILMADAN TAMAMLANMASI GEREKİYOR

AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan da “Yolu eksik yapmışlar. Örneğin bu yolun gece aydınlatması yok. İnsanlar akşam evlerine dönerken sıkıntı yaşıyorlar. İnsanlar merdivenlerden iniyor ve karşıya geçmeye çalışıyorlar. Bir tane vatandaşımızın kılına zarar gelmesi düşüncesi bile tedirgin ediyor. Okullar açılmadan bu projenin olması gerektiği şekilde kesinlikle tamamlanması gerekiyor” dedi. Bölge sakinleri de “Yola kasis konması gerekli. Trafik ışıklarının da süresinin uzatılması ve de mutlaka üst geçidin yapılması lazım. Burada ölüm olduktan sonra mı önlemler alınacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ölümlü kaza olmadan üst geçit gelsin

BAKMADAN GEÇME!