Ölüm yolu 2 ayda bitecek

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yolu 2 ayda bitecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 00:00

Ocak ayında düzenlenen törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Elmadağ Rampaları’nda, yapım çalışmaları devam eden 11 kilometrelik bölümün 2 ay içinde tamamlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Kırıkkale- Ankara karayolunda Elmadağ rampalarını 5 kilometre geçtikten sonra Kayadibi mevkiinde meydana gelen kazanın bilançosu da ağır oldu. 2 kişinin yanarak can verdiği, 2’si TIR 6 ayaracın kül olduğu kazanın ise, TIR’ın freninin boşalmasından kaynaklandığı belirtildi. Akaryakıt yüklü TIR ile dorse yüklü bir başka TIR’ın çarpışması sonucu 6 aracın birbirine girdiği zincirleme kaza sonrası patlama meydana gelirken, alev alan akaryakıtın diğer araçları da tutuşturması sonucu 2 kişi yanarak yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı.
Daha çok levha
Kaza sonrası Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek ile Belediye Başkanı Gazi Şahin de olay yerine giderek incelemede bulundu. Kazanın, TIR’ın freninin boşalmasından kaynaklandığını belirten Belediye Başkanı Gazi Şahin, çalışması devam eden yolun tek şeride düşmesinin bir dezavandaj oluşturduğunu, işaret levhalarının ise artırılabileceğini söyledi. Kaza sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü ilede  görüştüğünü belirten Başkan Şahin, şunları söyledi: “Kazanın oluş nedeni, TIR’ın freninin patladığı şeklinde. Fren patlayınca, istediğiniz önlemi alın, yapılacak şey kalmıyor. Bununla ilgili Karayolları ile görüştüm, tekrar görüşeceğim. Yol çalışması devam eden bölgede işaret levhaları sanki biraz daha artırılmalı.”
Yol sürat demek
“Yolun sağında solunda çalışmalar yapılıyor, eksiklikler var, düzenlemeler bitti ama, belki işaret artırılabilinirdi. Ayrıca yol düzgün olunca sürat kaçınılmaz oluyor. Yol tek şeride indirilmiş, çalışma nedeniyle bir devazantaj oluşturmuş. Çalışma nedeniyle yol bir-iki günlüğüne tek şeride düşürülüyor. Yapımı devam eden yol en kısa sürede 1-2 ay içinde tamamlanak. Yol ana hatları ile bitmiş. eksik yerlerine bakılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Ancak fren patlaması çok büyük dezavantaj. İşaret de koysanız, önlem de alsanız, yapılacak şey kalmıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü de kazanın fren boşalmasından kaynaklandığını belirtti. En kısa zamanda yapım çalışmaları devam eden yolun da hizmete açılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!