Ölüm tokasını polise verdi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm tokasını polise verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 15:46

Gölbaşı’nda emniyet kemerinin faydalarının anlatıldığı trafik bilinci seminerinden sonra Mirsat Genç isimli sürücü, emniyet kemeri takılmadığında çıkan uyarı sesini susturmaya yarayan, ‘ölüm tokası’ olarak da bilinen kemer klipsini polise verdi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği, ildiAkçakuzu Eğitim Kültür Sanat Derneği’nde trafik bilinci hakkında bir seminer verdi. Etkinlikte konuşan Trafik Şube Büro Amiri Komiser Serdar Tosun, “Maalesef trafik terörünü bitiremedik. Gölbaşı’nda 2015 yılında 1 milyon 25 bin TL para cezası yazıldı” dedi. Emniyet kemerinin öneminden bahsederek, şehirlerarası yollardan çok şehir içinde yaşanan kazaların daha şiddetli olduğunu vurgulayan Tosun, emniyet kemerinin muhakkak takılması gerektiğini kaydetti. Seminere katılan 26 yaşındaki Mirsat Genç de seminer sonrası emniyet kemeri takılmadığında uyarı sinyalini kesmeye yarayan, halk dilinde ‘ölüm tokası’ olarak bilinen kemer klipsini emniyet ekiplerine teslim etmeye karar verdi. Anlatılanlardan ibret aldığını belirten Genç şunları söyledi:

Haberin Devamı

FAYDASI YOK ZARARI ÇOK

“Seminerde ibret aldığım bazı konular oldu. Düzenli emniyet kemeri takma düşüncem vardı. Seminerle bilinçlenip, kemer takmadığımda ses çıkarmasını engelleyen klipsi trafik ekiplerine teslim ettim. Klipsin faydadan çok zarar verdiğini anladım. Hem kendi sağlığım hem de beni sevenlerin üzülmemesi için artık kemer klipsi kullanmayacağım. Trafikte birçok arkadaşımız ölüm tokası kullanarak çıkan sesten kurtulmayı düşünüyor. Herkese bu alışkanlıktan vazgeçmelerini öneriyorum. 5 liralık klips size büyük üzüntü ve keder getirir. Herkes emniyet kemeri taksın”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!