Olaylı yıkım için yargılama başladı

Güncelleme Tarihi:

Olaylı yıkım için yargılama başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 00:00

Dikmen’de gecekondu yıkımı sırasında polise karşı koyup, devlet malına zarar verdikleri gerekçesi ile dava açılan 17 kişi yargılanıyor.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesinin "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında, Dikmen Vadisindeki gecekonduların yıkımı sırasında yaşanan arbedenin ardından haklarında, "memura mukavemet" ve "devlet malına zarar vermek" suçlarından dava açılan 17 kişinin yargılanmasına başlandı. 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 14 sanık ve avukatları ile davaya müşteki sıfatıyla katılan polis memurları, belediye çalışanları ve bir TRT çalışanı hazır bulundu.

MASKELİ PROVOKATÖRLER

Sanıklar Mühlis Kızıltaş, İbrahim Çelik, Hacı Ali Şenol, Hasan Taşdemir, Gülhan Yalnız, Güllü Onar, Hasan Aldemir, Halil Mutlu, Hasan Yalnız, Bayram Onar, Gülüzar Yalnız, Kamuran Özdemir ve Hasan Akbaş da suçlamaları reddettiler. Davaya müşteki sıfatıyla katılan Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Cenk Sofu, olay günü bir iş makinesinin önünde oturarak çalışmasını engelleyen 30-40 kişilik bir grubu zorla yerlerinden kaldırdıklarını, bu sırada 20-25 kişilik "taşlı ve sopalı" başka bir grup tarafından kendilerine saldırıldığını kaydetti. Yaşanan arbedede taşla yaralandığını belirten Sofu, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Evsiz kaldılar

KIRIKKALE-’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet eden Şanal ailesinin evi elektrik kontağından çıkan yangında kül oldu. Gecekonduları büyük oranda hasar gören aile, komşularının yardımı ile ayakta durmaya çalışıyor. Çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin hasar raporunda, gecekonduda 15 bin YTL maddi zarar olduğu belirtildi. Evlerinin oturulamayacak hale geldiğini belirten Sedat Şanal, "Okula giden kızlarımın dahi masraflarını karşılayamıyorum. Bize uzanacak yardım eli bekliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!