Okulu asan öğrencinin velisi anında aranacak

Güncelleme Tarihi:

Okulu asan öğrencinin velisi anında aranacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız “Aşamalı Devamsızlık Yönetimi” konulu bir genelge yayımladı.

Zararsız, ilköğretim öğrencilerinin okula devamlarını sağlayarak  çocukların ilköğretimi zamanında diploma alarak tamamlamaları için devamsızlığın  erken tanılamasını, değerlendirilmesini, devamsızlık yapan çocuğa yönelik  bireyselleştirilmiş uygun müdahalelerin yapılmasını sağlamak ve takibini yapmak  amacıyla “Aşamalı Devamsızlık Yönetimi”nin (ADEY) geliştirildiğini kaydetti.
Genelgeye göre, ADEY’in uygulama kılavuzu hazırlanarak, İlköğretim Genel  Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlandı. Bu doğrultuda ilköğretim okullarında “Okul Risk Takip Kurulu”  kurulacak.
İlköğretim okullarında görev yapan tüm okul yöneticisi ve öğretmenler  uzaktan eğitim modülünde yer alan “http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/” Aşamalı  Devamsızlık Yönetimi Online Eğitim Programına katılacak. e-Okul sistemi  ekranlarında “Öğrenci İşlemlerinde” yer alan “Risk ve İhtiyaç Değerlendirme  Formu” her öğrenci için doldurulacak.
ADEY için öğrenci devamsızlıkları her gün düzenli olarak e-Okul sistemine  girilecek. e-Okul sisteminde yer alan çocuk ve veli bilgileri sınıf  öğretmeni/şube rehber öğretmeni tarafından her eğitim dönemi başında  güncellenecek.
Yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuk hakkında sınıf  öğretmeni/şube rehber öğretmeni veya ilgili müdür yardımcısı tarafından telefonla  velisi aranacak veya yüz yüze görüşme yapılacak.
e-Okul sisteminde “Günlük Devamsızlık Girişi” ekranında çocukların  isimlerinin karşısında riskli devamsızlığa işaret eden kırmızı renkli bir işaret  varsa bu çocukların devamsızlık tipi belirlenecek ve ADEY kılavuzunda belirtilen  “Aşamalı Eylem Planlarından” uygun olanı seçilecek.
İki gün üst üste okula gelmeyerek ardışık özürsüz devamsızlık yapan  öğrencinin üçüncü gün velisine ev ziyareti yapılacak. Çocuğun halen okula gelmemesi halinde eve mektup gönderilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!