Okul yolu can almadan önlem alınsın

Güncelleme Tarihi:

Okul yolu can almadan önlem alınsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2023 17:12

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Mamak-Ekin Mahallesi... 

Haberin Devamı

Mamak’ın Ekin Mahallesi muhtarı Muhsin Şahinkaya, öğrencilerin okul yolu da olan 1624. Cadde ile 1642 Sokak’ın kesişiminde çok sık trafik kazası meydana geldiğini belirterek, herhangi bir can kaybı yaşanmadan önlem alınmasını istiyor. Muhtar Şahinkaya, Ekin Mahallesi’nin öncelikli sorunlarını Mahallenin Nabzı’na anlattı:

Okul yolu can almadan önlem alınsın

 KASİS KONULMASINI TALEP EDİYORUZ

“Mahallemizde çok sayıda kazanın meydana geldiği bir yol var. 1624. Cadde ile 1642. Sokak kesişiminde bulunan bu yolda, altı ayda yaklaşık 23 kaza meydana geldi. Dört yol ağzı ve okulların yoğun olduğu bir bölge, haliyle öğrenciler çok sık kullanıyor. Yola bir kasis veya uyarıcı trafik levhalarının konulmasını istedik, mahalleli bu konuya ilişkin dilekçe bile verdi.

Haberin Devamı

Okul yolu can almadan önlem alınsın

Öte yandan, yolun geçtiği noktada tam rögarın yanında bir çöküntü var. Sürücüler, o çöküntülü alana girmemek için manevra yapıyor, bu da kazaların daha sık yaşanmasına sebebiyet veriyor. Durumu bildirdiğimizde ‘sürücü hatası’ deniliyor ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Hem yolda meydana gelen bu deformasyonun düzeltilmesini hem de kasis konulmasını talep ediyoruz. Can kaybının yaşanmaması adına bir an evvel incelemeler başlatılıp çalışmalar tamamlanmalı.

Okul yolu can almadan önlem alınsın



ŞEHİR HASTANESİNE DİREKT ULAŞIM YOK

Mahallemizin en büyük problemlerinden biri de ulaşım. Örneğin, Bilkent ve Etlik Şehir Hastanesi’ne doğrudan gidilebilecek bir ulaşım aracı yok. Hastaneye giden otobüsler, Altındağ-Karapürçek’ten kalkıyor. Mahallemizde, şehir hastanelerinde çalışan çok sayıda mahalle sakini var, dolayısıyla ihtiyaç da var. Şehir hastanelerine giden çok sayıda hasta ve yaşlımız da oluyor. Yaşlılar ve hastalar otobüse binmek için yaklaşık iki kilometre yol yürüyor. Talebimiz, şehir hastanelerine giden otobüslerin mahallemizden geçmesi. Çatak Caddesi’ne bir durak konulabilir.

SIK SIK ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Haberin Devamı

Okul yolu can almadan önlem alınsın



Mahalle sakinleri çok sık elektrik kesintisi yaşandığını dile getiriyor. Haftada iki-üç kere elektrik kesintisi meydana geliyor. İnsanların yapacağı işler aksıyor, kesinti sebebiyle evde bulunan cihazlar bozuluyor. Şimdi havalar da ısındı, buzdolabında bulunan yiyecekler bile bozulabiliyor. Öte yandan, çoğu cadde ve sokak lambamız da bir gece yanıyor, diğer gece yanmıyor. Örneğin 1623. Sokak ve 1625. Cadde’de aydınlatma sıkıntısı yaşanıyor. Karanlık olan cadde ve sokaklar, güvenlik açısından da risk oluşturuyor. Çözüme kavuşmasını istediğimiz bir problemimiz daha var. Çoğu sokağımızda elektrik direkleri yolun ortasında kaldı. Örneğin, 1623. Sokak’ta elektrik direği yolun tam ortasında kaldığı için asfalt çalışması da gerçekleştirilemiyor.

Haberin Devamı

Okul yolu can almadan önlem alınsın

Mahallede çok sık elektrik kesintisi yaşandığını dile getiren mahalle sakini Mehmet Kök, “Haftada aşağı yukarı dört-beş kez kesiliyor. Bazen yarım saat hiç gelmiyor, bazen iki-üç saat sürüyor. Bir an evvel çözülmesini istiyoruz” diyor.

KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ ARTMALI

Mahallede inanılmaz derecede köpek popülasyonunda bir artış yaşanıyor. Hepimiz hayvansever insanlarız, fakat kontrolsüzce üreyen ve sayıları artan köpek sayısı yüzünden mahalleli tedirgin oluyor. Sabah erken saatlerde ve gece sayıları o kadar fazlalaşıyor ki inanlar evden çıkmaya korkar oluyor. Bu anlamda kısırlaştırma seferberliği artırılabilir ve sayının kontrolsüzce çoğalmasının önüne geçilebilir.

ÇOCUKLAR İÇİN BİR ALAN OLUŞTURULSUN

15 bine yakın nüfusumuz var ve bunun çoğu genç. Altı-yedi bine yakın genç nüfus var. Bu anlamda, mahallemizde çocukların sosyal ve kültürel anlamda vakit geçirebilecekleri bir alan talebimiz var. Mahallemizde Aile Yaşam Merkezi de bulunuyor. Benim talebim; çocukların satrançtan okçuluğa kadar aktiviteler yapabileceği bir alanın olması. Okumayan, kendini geliştirmeyen hiçbir çocuğumuz kalmasın. Eğitim düzeyi düştükçe, kötü alışkanlıklar bağımlılıklar ortaya çıkıyor. Bizim mücadelemiz de hep buna yönelik oldu. Bu yüzden muhtarlığın kapısına bir yazı yazdım. Çocuklar diledikleri vakit, muhtarlık binasına gelip ders çalışabilir ve ders çıktılarını yine muhtarlığımızdan alabilirler. Yeter ki okusunlar.”

Haberin Devamı

Okul yolu can almadan önlem alınsın

 

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!