ÖHO esnafından afişli mesaj:‘Battık batıranlar utansın’

Güncelleme Tarihi:

ÖHO esnafından afişli mesaj:‘Battık batıranlar utansın’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2022 15:05

Ankara’da kontak kapatarak çalışmama kararı alan ÖHO esnafı, otobüs üstüne astıkları afişle seslerini duyurmaya çalıştı. Esnaf, ‘Battık batıranlar utansın’, ‘Kiralama yalan oldu, umutlar balon oldu, yaşantımız zehir oldu’, ‘Söz tutulmak için verilir’ mesajlarını verdi.

Haberin Devamı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği’ne (TÖHOB) bağlı özel halk otobüsü (ÖHO) esnafı, ‘Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) toplantısında Bağlum’a 20 ÖHO verilmesine ilişkin kararın geçmemesi’, ‘kiralama modelinin gelmemesi’ ve ‘18 milyon TL’ye yakın yıllık kiralama bedeli için Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nden çözüm çıkmaması’ gerekçeleriyle cumartesi günü kontak kapattı. ÖHO esnafı Ankara Bulvarı üzerindeki garajlarının girişine park ettikleri bir otobüsün üzerine afiş astı. Afişte, ‘Biz ticareti bırakırsak başkaları siyaseti bırakır’, ‘50 yıllık baba ocağımız evimizin ekmek kapısını kapatıyoruz’, ‘Battık batıranlar utansın’, ‘Kiralama yalan oldu, umutlar balon oldu, yaşantımız zehir oldu’, ‘Söz tutulmak için verilir’ mesajları yer aldı.

Haberin Devamı

ÖHO esnafından afişli mesaj:‘Battık batıranlar utansın’

İSTANBUL ÇÖZDÜ ANKARA ÇÖZEMEDİ

Esnafın kiralama modelinin gelmemesi nedeniyle ABB’ye tepkili olduğunu belirten TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Şu anda bizi tek kurtaracak adım otobüslerin kiralanması” dedi. Kara şöyle konuştu: “Altı aydan fazladır otobüs kiralama konusu gündemde. Ancak herhangi bir adım atılmadı. Esnaf kiralama modelinin gelmemesi nedeniyle ABB’ye tepkili. İstanbul bunu çözdü Ankara halen çözemedi. Bizim talebimiz zam değil. EGO otobüsleri nasıl sübvanse ediliyorsa özel halk otobüsleri de maliyetiyle sübvanse edilsin istiyoruz. Şu anda bizi tek kurtaracak adım otobüslerin kiralanması. Biz bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.

ÇALIŞARAK BATMAMAK İÇİN KAPATTIK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Mansur Yavaş yolcu maliyetini 18 lira olarak açıklamıştı. Tam, abonman, aktarma ve ücretsiz yolcu ortalamasıyla biz bugün 3 TL’ye yolcu taşıyoruz. Bu bizi kurtarmıyor. Esnaf, borç batağında akaryakıt alamıyor. Keyfimizden kontak kapatmadık. Çalışarak batmamak için kontak kapattık. EGO bizim çalışmadığımız hatlarda kendi hizmet vermeye çalışıyor ancak yükü kaldıramıyor. Yolcuların yaşadığı çile de ortada. Bir an önce hızlı çözüm üretilse hem esnaf hem de vatandaş için kalıcı bir çözüm sağlanır. Sıkıntılar da yaşanmaz. Sesimizi duyurmak için de hem tren yolu güzergâhına hem de bulvara afiş asarak sesimizi duyurmaya çalıştık.”

Haberin Devamı

ÖHO esnafından afişli mesaj:‘Battık batıranlar utansın’

7 HATTA EGO HİZMET VERİYOR

ÖHO’ların kontak kapatarak çalışmadığı 113-5 Tarım Bakanlığı Metro-Ankara Şehir Hastanesi, 339-5 Ege Mahallesi-Sıhhiye-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi, 440-5 Pursaklar-Ulus- Kızılay-Çankaya, 454-5 Örnek-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Öveçler-Lizbon Caddesi, 512-5 Çimşit -Ümitköy Metro İstasyonu-Kızılay, 537-5 Topçu Mahallesi-Koru Metro İstasyonu, 566-5 Çimşit -Bağlıca-Koru Metro İstasyonu hat numaralı güzergâhlarda, EGO Genel Müdürlüğü kendi araçlarıyla hizmet vereceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!