ÖHO esnafı afişleri astı

Güncelleme Tarihi:

ÖHO esnafı afişleri astı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2023 16:55

Ücretsiz yolcuları ‘her ayın ilk dört günü’ taşıma kararı alan ÖHO esnafı, karara yönelik ilk adımı araçlara afiş asarak attı. Afişlerde, “Ücretsiz yolcularımızı her ayın 1. ile 4. günleri arasında taşıyabileceğimizi belirtir. Bu duyurumuzu tüm Türkiye genelinde araçlarımıza asacağımızı vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bildirdiğimizi önemle rica ederiz” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Ücretsiz biniş hakkı olan yolcuları bundan böyle sadece ‘her ayın ilk dört günü’ taşıyacaklarını açıklayan özel halk otobüsü esnafı (ÖHO) dün araçlarına duyuru afişlerini de astı. ‘Hiçbir özel sektör ücretsiz hizmet yapamaz’ başlıklı afişlerde, “Sayın vatandaşlarımızın bilgisine, taşıdığımız ücretsiz biniş gerçekleştiren vatandaşlarımızın alınan birlik kararı doğrultusunda artan maliyetler (yakıt, parça bakım-tamir, personel vs.) nedeniyle ücretsiz yolcularımızı (Bakanlığın ödediği gelir desteğinin karşıladığı) her ayın 1. ile 4. günleri arasında taşıyabileceğimizi belirtir. Bu duyurumuzu tüm Türkiye genelinde araçlarımıza asacağımızı vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bildirdiğimizi önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi. Dün Başkent İlçeler Terminali’nde basın açıklaması yapan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, daha önce açıkladıkları şehit aileleri, gazi aileleri, emniyet mensupları ve basın mensuplarının haricinde engelli vatandaşları da ücretsiz taşımaya devam edeceklerini söyledi. Kara şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ÖHO esnafı afişleri astı

ÖHO esnafı afişleri astı

BİR TANE BİLE HALK OTOBÜSÜ KALMAZ

“Bildiğiniz üzere, Türkiye geneli özel halk otobüsleri kooperatif başkanlarımızla yapmış olduğumuz toplantı sonucu bir karar aldık dört grup dışında kalan (şehit aileleri, gazi aileleri, emniyet mensupları ve basın mensupları) hariç, ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcuları her ayın 1’i ila 4’ü arası taşıma kararı aldık. Bedensel engeli bulunan vatandaşlarımızı da ücretsiz taşıyacağız. Bunun haricinde kesinlikle belirtilen günler haricinde taşıma yapmayacağız. Halk otobüsü sektörü Türkiye’de batma konumuna gelmedi direkt battı. Biz her iki ayda bir basının önündeyiz. Bu iş böyle devam ederse yıl başına kadar bir tane bile halk otobüsü kalmaz.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Gereken esnaf haklarını alamadık. TŞOF ve TESK esnafımıza sahip çıkmıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile görüşmelerimiz hâlâ devam ediyor. Kendisi kongrede yapmış olduğu açıklamada, araçları satın alabileceklerini söylemişti. Araçlarını vermek isteyen esnaflarımız, başvuru talebinde bulundu. EGO Genel Müdürlüğü tarafından çoğu araca ekspertiz yapılıyor ama değerleri düşük çıkıyor. Esnaf, araçları düşük bir meblağa satmak istemiyor. Yalnızca araçları satmakla iş bitmiyor. Bu esnafa da istihdam yaratılması gerekiyor. Satma aşaması bir sonraki aşamaya kalsın da şu anda özel halk otobüsü esnafının para kazanması gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!