Öğrencilerin Seçim Heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin Seçim Heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 14:21

GÜÇ KOLEJİ, ÖĞRENCİLERDE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ, SEÇME, SEÇİLME, OY KULLANMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI AMACIYLA YAPILAN SEÇİMLE ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİNİ BELİRLEDİ.

Güç Koleji, öğrencilerde demokrasi kültürünün geliştirilmesi, seçme, seçilme, oy kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla yapılan seçimle öğrenci temsilcisini belirledi.
Temsilci olma yarışında 11 Fen-A sınıfından Zeynep Bardakçı ve 12-F sınıfından Çağlar Kaya aday oldu. Seçim öncesinde her iki aday da, öğrenci temsilcisi olabilmek için seçmen kitlesi olan öğrenci grubuna birbirinden ilginç vaatlerde bulundu ve etkinlikler düzenledi. Oy toplamak amacıyla sınıflarda dolaşarak vaatlerini açıklayan adaylar, hazırladıkları afişlerle de kazanma azimlerini sergileyen çalışmalar yaptılar. Adaylardan Zeynep Bardakçı kermes düzenleyerek, gelirlerin LÖSEV’e bağışlanmasını sağladı. Diğer aday Çağlar Kaya ise, okul gezileri, okul içi ve dışında çeşitli turnuva ve balo vaadlerinde bulundu. Seçim yarışı sırasında yapılan karaoke ve çeşitli yarışmalar ile de öğrenciler eğlenceli anlar geçirdiler.
Oy pusulaları ve seçim sandığının hazırlandığı etkinlikte öğrenciler, oluşturulan sandık kurulunda yemin ederek sandık başında görev aldı. Pek çok öğrencinin de ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadığı organizasyonda, belirlenen saatler aralığında öğrenciler oylarını kullandı. Sandık ve seçim kuruluyla birlikte gün sonunda yapılan oy sayımında,12-F sınıfından Çağlar Kaya okul temsilcisi olarak seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!