Oğlunu ve gelinini engelli bebekleri ile evden attı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunu ve gelinini engelli bebekleri ile evden attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 00:00

Öz annesinin, engelli bebeği ve eşi ile birlikte ailece sokağa attığı Yasin Taşçısoy’a, günlerce sokakta yaşadıktan sonra Muhtaçlar ve Engellileri Koruma Derneği sahip çıktı. İmkanları sınırlı olan dernek, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

DOĞUŞTAN damağı, elleri ve ayakları olmayan bebekleriyle evden atılan ve sokakta kalan talihsiz aileye Muhtaçlar ve Engellileri Koruma Derneği sahip çıktı.

İlayda isimli 10 aylık engelli bebekleriyle sokakta kalan Taşçısoy ailesi, Muhtaçlar ve Engellileri Koruma Derneği’ne sığındı. Talihsiz aileye yardım eli uzatan Dernek Başkanı İsmail Bilim, imkanları el verdiği ölçüde aileye bakabileceklerini söyleyerek, aileye yardım edecek hayırseverleri beklediklerini kaydetti.

ÖZ ANNESİ EVDEN ATTI

Annesinin evinde kalırken yine annesi tarafından işsiz olduğu gerekçesiyle evden atıldığını söyleyen Yasin Taşçısoy, 2 gün bebekleriyle beraber sokakta yattıklarını en son çare olarak derneğe sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi. Beş gündür dernekte kaldıklarını belirten Taşcısoy, durumlarına isyan ederek kendilerine bir yardım eli uzatılmasını beklediğini söyledi. Artık kendilerini kovan annesinin yanına gitmek istemediğini dile getiren Taşçısoy "Engelli yavrumuzla ortada kaldık. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Bunalıma girmiş durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

İLAYDA BEBEK

YARDIM BEKLİYOR
Doğuştan damağı, elleri ve ayakları olmayan talihsiz bebeğin tedavisi için yeterli maddi imkanı olmayan çiftin hiçbir sosyal güvencesi de bulunmuyor. Ailesinin neler yaşadığını bilmeden etrafa gülen gözlerle bakan İlayda bebek ise etrafındaki insanlarla oyun istiyor. Anne Gamze Taşçı ise hiçbirşeye değil sadece bebeğine üzüldüğünü beliterek "Bu yaşadıklarımıza bebeğimin de şahit olmasına dayanamıyorum. Çok talihsiz bir yavrum var. Şu an yaşamamın tek amacı bebeğim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!