Ödüllü sanatlar

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü sanatlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 18:33

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün bu yıl 76’ncısını düzenlediği ‘Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda dereceye giren dört kategorideki toplam 11 eser, başarı ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada, ‘resim’ kategorisinde Şemsi Altaş, Emre Çalış, Derya Ülker, ‘heykel’ kategorisinde Emine Erdağ, Ferit Yazıcı, Murat Bingöl, ‘özgün baskı’ kategorisinde Nilgün Köseoğlu, Fatma Sevinç Bayraktar, Erkin İhsan Keskin, ‘seramik’ kategorisinde ise Sercan Filiz ve Sevinç Köseoğlu Ulubatlı ödül alan isimler oldu. Güzel Sanatlar Genel Müdürü Alper Özkan, yarışmanın önemini, “İlki, Türkiye’nin en uzun soluklu sanat yarışması olarak genç Cumhuriyet’imizin sanat çizgisindeki gelişime tanıklık etmesi. İkincisi, en güncel, özgün ve ilgi çekici eserleri izleyiciye sunması ile sanatın nabzını tutması. Üçüncüsü ise yarışmanın seçici kurulunun ülkemizin yetiştirdiği ve alanında tanınmış saygın üyelerden oluşması ve bugüne has bir artı değer olarak yarışma sergisinin, kendisi de bir sanat eseri olan Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşiyor olması” diye anlattı.

Haberin Devamı

SANATSAL BAŞARI ÜLKENİN BAŞARISIDIR

Yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunan ressam Yalçın Gökçebağ, “Ülkemizde sanatı yaygınlaştıralım. Çocuklar, fiziksel ve ruhsal yeteneklerini ortaya çıkarması için resim yapmalı” mesajı verdi. Bir diğer jüri üyesi Prof. Dr. Hasan Pekmezci de, “Geleneksel sergiler ilgiyle yaşar. Bu yarışmaların yaşaması lazım. Bugün çeşitli eğitim kurumlarında devlet sergileri küçümseniyor. Sanatsal başarıyı bireysel düşünmemek lazım. Bu ülkenin başarısıdır. Bu tarz başarılara karşı ülke olarak haz duymayı ve aidiyet hissetmeyi öğrenmeliyiz” ifadelerini kulandı.

Ödüllü sanatlar

Yarışmada dereceye giren ve sergilemeye layık bulunan eserler, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Mihri Müşfik Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

BAKMADAN GEÇME!