Ödüllü filmde son gösterim

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü filmde son gösterim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2020 16:56

En son Ankara Film Festivali’nde ‘En İyi İlk Film’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Özgün Müzik’ ödüllerini alan ‘Uzun Zaman Önce’, festivalde kaçıranlar için Büyülü Fener Sineması’nda bugün üç seansla son gösterimini yapacak.

Haberin Devamı

Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği ve ‘vicdan’ temasından yola çıkarak babalarına benzemekten korkan iki kardeş ie onların dünyasında sevgisiz bırakılan Sevgi’nin hikâyesini anlatan filmi, ödüllü oyuncuları Serdar Orçin, Nihan Okutucu ve Onur Dikmen ile konuştuk.

Ödüllü filmde son gösterim

Serdar Orçin, filmdeki rolüyle geçen yıl Adana’da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Ankara’da ise En İyi Erkek Oyuncu dallarında ödül kazandı.

SERDAR ORÇİN: KOŞULLAR SİZİ OLMANIZ GEREKEN HALE GETİRİYOR

Uzun Zaman Önce’de babasının suçlarıyla yaşamak zorunda kalmış iki kardeşten büyüğü olan Mehmet’i oynuyorsun. Nasıl tarif ederdin Mehmet’i?

“Meşhur ‘babalar ve oğulları’ durumu var filmde. Mehmet, babası gibi olmaya çalışırken aslında derin bir istekle babadan kaçmak da isteyen, çok olgun, her şeyi aşmış gibi görünse de aslında koca bir çocuk olan, kardeşi gibi aslında iyi bir insan olan, merhametli, hele kardeşine karşı sonsuz sevgi dolu biri; ama işte, hayat sizin tam olarak ne istediğinizle ilgilenmiyor. İstediğiniz gibi bir kişiliğe büründüğünüzü sanıyorsunuz ama aslında belki de koşullar sizi olmanız gereken hale getiriyor. Yaşadıkları küçük kasabada bir suçu örtbas etmek için birlikte hareket etmeye çalışıyorlar ama geçmişleriyle, yaşadıkları baskılarla ve kadına karşı önyargıların atlatılamadığı bir ortamda ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar her şeyi.”

Ödüllü filmde son gösterim

Bu yıl başında Dublin’de düzenlenen Silk Road Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Onur Dikmen, filmde Ahmet rolünde.

ONUR DİKMEN: AHMET’E DAHA ÇOK YAKLAŞTIĞIMI DÜŞÜNÜYORDUM

Haberin Devamı

Babasının gölgesinde ezilmiş bir ruh Ahmet; suçluluk üstlenmekten de yorulmuş bir karakter. Nasıl hazırlandın bu role?

“Büyük çerçevede otoriter bir baba figürü gölgesinde kalmış iki kardeş var; Ahmet, abisine nazaran o gölgeye daha fazla hapsolmuş gözüküyor. Bunda elbette karakterinin rolü büyük. Ama dediğim gibi bu, büyük çerçeve; insanın aile içinde yaşadığı travmaları tanımlaması kolay bir şey değil. Ahmet’in yaşadıklarından babasını sorumlu tuttuğunu da düşünmedim hiç. Benim için asıl dinamik, zaaflarla dolu karakterinin karşısına çıkan sorunlara verdiği reaksiyonlardı. Dibe doğru giderken her çırpınış onu daha derine götürüyordu ve bu gidişata yön verecek ne güce ne de ruha sahipti. Şöyle söyleyebilirim, çekimler süresince kendimi o kadar yorgun ve bitkin hissediyordum ki... Sanırım Ahmet’in koşullarını üstüme yüklediğimde ve yanına cesaretsizlik ve kaygıları koyduğumda, Ahmet’e daha çok yaklaştığımı düşünüyordum.”

Ödüllü filmde son gösterim

Nihan Okutucu, Ahmet’in eşi Sevgi rolü ile geçen yıl Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

NİHAN OKUTUCU: SEVGİ, SESSİZ BİR DİRENİŞİ SEÇİYOR

Haberin Devamı

Film, baba-oğul çatışması dışında sevgisiz evlilikleri de dert edinen bir film.
Bütün karakterlerin sevgisizlikten kıvrandığı filmde karakterinizin adı da Sevgi. Biraz da sizden dinleyelim mi, kimdir Sevgi?

“Dağılmış bir ailenin çocuğu olarak büyümüş Sevgi. Bir üvey kardeşi var. Üvey olmaları Sevgi’nin onu sahiplenmesinin ve sevmesinin önüne geçmiyor. Sevgi, kardeşine karşı sorumluluk hissediyor ve onun zor durumda olduğunu bildiği halde, yanında olamayışından dolayı büyük bir acı ve vicdan azabı çekiyor. Sevgi ne kocasının ve ailesinin önünü kesen görünmez kalın çizgilerini aşabiliyor, ne de kardeşini ve geçmişini yok sayabiliyor. Geçmişte olduğu gibi, bugün de içinde bulunduğu dünyanın ona ait olmadığını biliyor. Fakat uyum sağlamak ya da başkaldırmak yerine sessiz bir direnişi seçiyor.”

Ödüllü filmde son gösterim

Film, bugün saat 12.10, 17.30, 20.15’te üç seans halinde filmseverler tarafından izlenebilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!