ODTÜ yolu çöktü

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ yolu çöktü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 11:17

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ kampüsünden geçirdiği yol çalışmaları hızla devam ederken, ODTÜ'nün A4 kapısına çok yakın bir bölgede su borusunda patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle ODTÜ Kampüsü'ne ulaşımın sağlandığı 1588. Cadde'nin bir bölümü, yeni yolun üzerine çöktü.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Bölgede bulunan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü sırada meydana gelen patlamanın ardından 100. Yıl Mahallesi’nin bir bölümünde sular kesilirken, ODTÜ A4 kapısına çıkan 1588. Cadde'de çökme meydana geldi. Yayalar, toplu taşıma araçları ve özel otomobiller tarafından kullanılan 1588. Cadde'nin bir bölümü, yapımı süren A4 viyadüğünün bağlantı yolunun üzerine çöktü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yan yola çıkan bütün sokakların girişinde önlem aldı. Olayın ardından yapımı süren ODTÜ Yolu'nun üzeri suyla kaplandı.

ÖĞRENCİLER KAMPÜSE YÜRÜDÜ

Anadolu Bulvarı’nın Konya Yolu’na bağlantısını sağlayacak olan ve bir bölümü ODTÜ kampüs alanından geçtiği için tartışmalara neden olan yolda meydana gelen göçük nedeniyle, toplu taşıma araçları ve özel otomobilleri ile derse gelen öğrenci ve akademisyenler olay nedeniyle kampüs alanına giremedi. Yol inşaatının başladığı bölgede özel halk otobüsleri ve dolmuşlardan inen öğrenciler, dersliklerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Özel otomobiller ise kampüsün diğer girişlerine yönlendirildi.

Haberin Devamı

MİMARLAR ODASI: AĞAÇLARIN AHI TUTTU

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ yolundaki çökmeyle ilgili bir açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ne insan hayatını nede ağaçları önemsediğini ileri süren Candan, “ Büyükşehir Belediyesi’nin bayram gününde, bir gecede söktüğü binlerce ağacın ahı tuttu. Her şeyi hızlıca yapayım derken gerekli önlemleri almadan sürece kalkıştığı için o yolda daha çok çökme olacak gibi görünüyor. Hava Kuvvetleri önünde yolun çökmesi sebebiyle bir vatandaşımızı bu ülkenin başkentinde kaybettik. Melih gökçek binlerce kilometre yol reklamı yaparken, kaç yolun çöktüğünün istatistiğini de Ankaralılarla paylaşırsa seviniriz. Çöken bu kaçıncı yol, patlayan kaçıncı su borusu? Sayesinde Ankara’nın sorunlu bir altyapısı ve üstyapısı var. Gökçek’in sabırsızlığı hukuk tanımazlığı ile kent ve insan yaşamı tehlike altında, emekli olma zamanı geldi de geçiyor “ dedi.

Haberin Devamı

BU ÜÇÜNCÜ PATLAMA

Çalışmaların başladığı günden itibaren üç defa su borusunun patladığını söyleyen öğrenciler, görevlilere tepki gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, çökme meydana gelen yolun, iddiaların aksine ODTÜ kampüsü içinde olmadığı, ODTÜ kampüsüne girişi sağlayan A4 kapısına bağlanan kadastral yol üzerinde meydana geldiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Belediye Başkanlığımızca yapılan yol çalışmaları esnasında zemin yapısının gevşek olduğu bölgelerden biri olan A4 kapısı yolunda kazı çalışmaları esnasında küçük çaplı bir kitle hareketi meydana gelmiştir. Meydana gelen kitle hareketi bazı çevrelerce ODTÜ yolu güzergahında olmuş gibi lanse edilmektedir. Ancak bahse konu hareketlenme ODTÜ kampüsüne girişi sağlayan A4 kapısına bağlanan kadastral yol üzerinde oluşmuştur. İmar planında yer almayan enine genişliği yaklaşık 10 metre olan bu yol kadastro yolu vasfında olmakla birlikte bazı kişi ve çevrelerce iddia edildiği gibi ODTÜ yolu güzergahında bulunmamaktadır. Bu küçük çaplı kitle hareketine mahal veren istinat duvarı çalışmaları Belediyemizce en kısa zamanda tamamlanacak olup, ODTÜ kampüsüne ulaşmak isteyen öğrenci ve öğretim üyeleri için alternatif yol çalışmaları 04.11.2013 tarihi (bugün) akşam saatlerine kadar tamamlanacak ve bu yoldan ulaşım sağlanacaktır.”

Haberin Devamı

ODTÜ yolu çöktü

ODTÜ YOLU ÇÖKTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!